Η κατάκτηση του Διαστήματος

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROtm

Η κατάκτηση του σύμπαντος με κάθε λογής τεχνολογικό επίτευγμα (πυραύλους, δορυφόρους, διαστημικούς σταθμούς, ρομπότ) θα εμπνεύσει φέτος τους νέους επιστήμονες, που θα συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Εκπαίδευσης της χώρας διοργανώνεται ο 6ος κατά σειρά Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROtο οποίος θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Περιστερίου, στην Αθήνα, στις 28 Ιουνίου 2014 από τις 9:30 το πρωί με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στην κατηγορία του διαγωνισμού «OPEN»,  η αποστολή των παιδιών από το Δημοτικό έως το Λύκειο είναι ο ευφάνταστος σχεδιασμός και η δημιουργική συναρμολόγηση των δικών τους ρομπότ που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων, που ανακύπτουν στη πορεία εξερεύνησης του στο Διαστήματος.

Οι νικητές της κάθε κατηγορίας (από το δημοτικό ως το λύκειο) έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα στο Σότσι (Ρωσία), η οποία διεξάγεται το Νοέμβριο 2014 από το Υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας.  Καλούμε τους γονείς με τα παιδιά τους να έρθουν να δουν από κοντά συνομήλικούς τους να δημιουργούν και να προγραμματίζουν ρομπότ σύμφωνα με τις προκλήσεις της φετινής Ολυμπιάδας Ρομποτικής (WorldRobotOlympiad). Οι μαθητές άλλωστε έχουν ταλέντο και η χώρα μας μπορεί να διαθέτει τους μελλοντικούς επιστήμονες που θα δώσουν δυναμικά το παρόν στον 21ο αιώνα, στον αιώνα της καινοτομίας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site https://WROHellas.gr και στο επίσημο κανάλι με τα βίντεο https://www.youtube.com/user/wrohellas (τηλ. επικοινωνίας:210 6779800 , 6944 363737.)