Γρηγοράκης Δημήτρης

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc

grigorakisΤελείωσε το 8ο Λύκειο Αθηνών και το 1985 εισάγεται στο Διαιτολογικό Τμήμα της Χαροκοπείου Σχολής και στη συνέχεια στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με άριστα. Το 1996 μετεκπαιδεύεται στη διαιτητική αντιμετώπιση χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων στο Καρδιολογικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Harvard, New England Baptist Hospital της Βοστώνης U.S.A.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην “Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή του ανθρώπου” και υποψήφιος Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως διαιτολόγος το 1990 σε γνωστά ινστιτούτα. Την ίδια χρονιά ιδρύει το κέντρο “ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ”. Το 1992 εισέρχεται στο χώρο των εφημερίδων και των περιοδικών υπογράφοντας τις εβδομαδιαίες στήλες “Το μενού … της υγείας” και “Προτάσεις” στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”. 1993-97 υπογράφει τη στήλη
“Ο Διαιτολόγος του Είναι σας απαντά”, στο εβδομαδιαίο περιοδικό “Είναι”. Το 1994 συνεργάζεται σε θέματα διατροφής με το μηνιαίο περιοδικό “VOTRE BEAUTE”. Το 1997 είναι επιστημονικός συνεργάτης στη τηλεόραση του “sky”, το 1998 στην τηλεόραση του “Alter 5”, ενώ το σχολικό έτος 1998-99 διδάσκει στο 45ο Γυμνάσιο Αθηνών. Από το Σεπτέμβριο του 1999 μέχρι τον Ιούνιο του 2001 είναι επιστημονικός συνεργάτης της καθημερινής πρωινής εκπομπής: “Γλυκιά Ζωή” με τη Ρίκα Βαγιάννη στην ΕΤ1 και από το Σεπτέμβριο του 2001 συνεργάζεται επιστημονικά με την καθημερινή πρωινή εκπομπής: “Ξυπνήστε” με τη Φωτεινή Γεωργαντά στην ΕΤ1. Το 2001 αναλαμβάνει ως εξωτερικός έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης με την ιδιότητα του κλινικού διαιτολόγου στην Κλινική “ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ” του ασφαλιστικού ταμείου Τ.Υ.Π.Ε.Τ. Από τον Ιανουάριο του 2002 υπογράφει στο ένθετο “Παιδεία” της Εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ” την εβδομαδιαία Διαιτολογική στήλη “Θέλει και το διάβασμα το … Διαιτολόγο του”.

Παράλληλα, πραγματοποιεί πλήθος ερευνών και εισηγήσεων σε επιστημονικά συνέδρια, αρθρογραφικών παρεμβάσεων, δημοσιεύσεων και συνεντεύξεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνο, εφημερίδες και περιοδικά. Σε επιστημονικό επίπεδο λαμβάνει μέρος σε πλήθος ερευνών και έχει συμμετοχή ως ομιλητής σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή συνέδρια.