Δημ. Αλευρομάγειρος

Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.

Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων 1960 (Ανθ/γος ΠΖ), Πυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου 1979, και της Σχολής Εθνικής Άμυνας, 1987.
Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παρακολούθησε Μεταπτυχιακά Σεμινάρια για την Έρευνα της Νεοελληνικής Κοινωνίας & Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά).

Διοίκησε τις Μονάδες που προβλέπονται από τους βαθμούς του και υπηρέτησε σε καίριες επιτελικές θέσεις Στρατηγείων και του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Από το 1987-90 υπηρέτησε στην (ΣΣΕ) Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ως Συνταγματάρχης, Διοικητής Συντάγματος Ευελπίδων και Διευθυντής Σπουδών – θέση στην οποία τον βρίσκει η αποστρατεία με τον βαθμό του Ταξιάρχου τον Μάιο του 1990. Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) επανήλθε στο Στράτευμα το 1993, προάγεται στον βαθμό του Αντιστράτηγου.

Τοποθετείται Α’ Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Το 1995 αναλαμβάνει τη Διοίκηση της Στρατιωτικής Διοίκησης Αθήνας και το 1996 τοποθετείται Γενικός Επιθεωρητής Στρατού. Αποστρατεύεται ευδοκίμως το 1997 και του απονέμεται ο τίτλος του Επίτιμου Γενικού Επιθεωρητού Στρατού. Ως Υπολαχαγός τον Ιανουάριο 1967, κατάγγειλε στον Μέραρχό του, Υποστράτηγο Α. Βαρδουλάκη, Διοικητή της VI Μεραρχίας Κιλκίς, το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα του Απριλίου του 1967, όπως κατατέθηκε από τον ίδιο τον Στρατηγό στη δίκη των πρωταιτίων.

Για την πράξη του αυτή το Απριλιανό δικτατορικό καθεστώς τον έθεσε εκτός Στρατεύματος επί 6 μήνες (Οκτ. 1967 έως Απρ. 1968) και του στέρησε το δικαίωμα να προαχθεί κατ’ εκλογή στο Βαθμό του Ταγματάρχη. Οι συνέπειες αυτές ήρθησαν μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Το 1964 κατήλθε στην Κύπρο – μεταξύ των πρώτων εθελοντών Αξιωματικών και έλαβε μέρος στην εκπαίδευση των Κυπρίων εθελοντών εθνοφρουρών της Ακανθούς Αμμοχώστου και στη συνέχεια ως Διοικητής Λόχου του 206 ΤΠ έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις Μανσούρας τον Αύγουστο του 1964.

Το 1974 έλαβε μέρος στην αντίσταση κατά των Τούρκων εισβολέων ως Διοικητής του 336 Τάγματος (αποτελούμενο εξ ολοκλήρου απο Κυπρίους Εθνοφρουρούς) στην Πράσινη Γραμμή Λευκωσίας (απο περιοχή ΕΛΔΥΚ μέχρι και της οδού Λήδρας) η οποία και διατηρήθηκε ανέπαφος. Τη δράση του αυτή εξύμνησε ο Ελληνικός και Κυπριακός Τύπος, τα Ελληνικά, Κυπριακά και Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και αριθμός εκδοθέντων βιβλίων.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 250 άρθρα εθνικού, γεωστρατηγικού και κοινωνικοπολιτικού περιεχόμενου και κυρίως στα Ελληνοτουρκικά και σχετιζόμενα με το Κυπριακό πρόβλημα θέματα, στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο Ελλάδας και Κύπρου, ενώ λαμβάνει μέρος σε εκδηλώσεις και Συνέδρια αναλόγου περιεχομένου.

Του απενεμείθηκαν τα Στρατιωτικά Μετάλλια – Παράσημα, “Ανώτερος Ταξιάρχης Τιμής”, “Ανώτερος Ταξιάρχης Φοίνικα”, “Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α’ Τάξεως”, Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής, Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού Α’ Τάξεως,Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Α’ Τάξεως, Διαμνημένευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Α’ Τάξεως, Ταξιάρχης Τιμής, Ταξιάρχης
Φοίνικα, Μετάλιο Στρατιωτικής Αξίας Β’ Τάξεως, Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Β’ Τάξεως.

H βιογραφία του κ. Αλευρομάγειρου φιλοξενείται στις σελίδες 2ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2007 μέχρι και σήμερα.