Χριστίνα Πολίτη

Δημοσιογράφος

Η πένα του κοσμικού ρεπορτάζ!

Σε όλα τα γνωστά περιοδικά της Ελλάδας έβαλε την πινελιά της δημοσιογραφικά! Γεννήθηκε στην Αθήνα.  Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές της στα εκπαιδευτήρια “Χουρδάκη” και το Κολέγιο Αθηνών, μιλάει πέντε ξένες γλώσσες. Τα φώτα της λάμψης  ήταν πάντα δίπλα της  με μια μητέρα Μις Ελλάς, και προγόνους με φήμη.

Αντλεί την καταγωγή της από την Αθήνα, με απώτερη την Κωνσταντινούπολη και την Κρήτη. Ο παππούς Θεόδωρος διετέλεσε στρατηγός με σημαντική προσφορά στα εθνικά γεγονότα, η γιαγιά Κατερίνα Βασάλου από μεγαλοαστική οικογένεια της Αλεξάνδρειας, πολύγλωσση και καλλιεργημένη. Οι πρόγονοι είχαν το επίθετο Παπαπολίτη με ρίζες από την οικογένεια του Κ. Παλαιολόγου. Ο παππούς Αλέκος Καραβίτης υπήρξε πρωτομάστορας λυράρης, με μεγάλη φήμη για την προσφορά του στην ελληνική μουσική. Ο πατέρας της, αντιπτέραρχος ε.α., εργάστηκε στο Ίδρυμα Μποδοσάκη στον τομέα μεταλλευμάτων, υπήρξε ιδιαίτερα κοινωνικός και διακρίθηκε για την κομψότητά του.

Η μητέρα της ήταν η Μις Ελλάς το 1959, ήταν ένα από τα γνωστότερα μοντέλα στην δεκαετία του ’60-’70, φιλοσοφημένη και προοδευτική. Ετεροθαλής αδελφός της ο Δημήτρης, καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλευ.

Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και garden design στο Λονδίνο όπου και εργάστηκε ως διακοσμήτρια. Γράφει από τα μαθητικά της χρόνια .

 Εργάστηκε στο περιοδικό “Γυναίκα” ως δημοσιογράφος καλύπτοντας τον χώρο των κοσμικών. Έχει συνεργαστεί με όλα τα γνωστά περιοδικά της Ελλάδας, τους τηλεοπτικούς σταθμούς Antenna, Αlpha, Mega και Star. Το 2006 εξέδωσε βιβλίο-λεύκωμα με τίτλο Cosmopoliti. Δημιουργός της ιστοσελίδας Cosmopoliti.com. Ζει στην Ελλάδα και την Αγγλία

 Το 1991 παντρεύεται τον τραπεζίτη David Ishag στην Γενεύη, επιστρέφει στην Ελλάδα το 1995 όπου και ξεκινά την επαγγελματική της σταδιοδρομία .

Χόμπυ της η  Μουσική, ο Κινηματογράφος, η  Πεζοπορία στην φύση και στην πόλη. Γλ.: Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ιταλικά – E-Mail: cpoliti@mac.com ■

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της βιογραφίας (2013, 8η έκδοση) εδώ