Βύρων Βασιλειάδης

Κατέκτησε την κορυφή ξεπερνώντας τα εμπόδια!

Βασιλειάδης ΒύρωνΤο ευρηματικό του μυαλό, οι ηγετικές του ικανότητες και η εργατικότητά του, τον ανέβασαν στην επιτυχία ύστερα από σκληρή  εργασία.  Ξεπέρασε τα εμπόδια και ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις των καιρών. Αγαπά την καινοτομία και η μοναδικότητα είναι μέσα στα επιχειρηματικά του σχέδια και την καθημερινότητά του. Έχει ξεχωρίσει για το έργο του, για το οποίο έχει διακριθεί.

Γεννήθηκε στην  Αθήνα,  το 1977. Αποπεράτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο ACS – American Community Schools (1989 – 1995). Κατόπιν απέκτησε το πτυχίο Bachelor Degree με διάκριση in Business Science στο Deere College στο Τμήμα του Business Management.

Έλκει την καταγωγή του από Κωνσταντινούπολη και Κάρπαθο. Ο παππούς του από την πλευρά του πατέρα του,  Αλέξανδρος Βασιλειάδης ήταν πλοιομεσίτης και το 1957 ξεκίνησε να εργάζεται στη Θηραϊκή Ατμοπλοΐα, ενώ ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του, Βύρων Τζιλαλής, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, είχε εργοστάσιο πλαστικού και κεριών. Όταν εκδιώχθη από τους Τούρκους το 1961, αναγκάστηκε να έρθει στην Αθήνα, όπου συνέχισε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

fm awards 10Μια σημαντική πορεία έχει διαγράψει στην καριέρα του μέχρι σήμερα.  Ξεκίνησε να εργάζεται στην Cleaning Care A.E. ως απλός εργαζόμενος (1995 – 1998), μεταπηδώντας αργότερα στην εταιρεία Lobbe A.E. ως υπάλληλος γραφείου (1998 – 1999). Το 2000 εργάζεται ως Συλλέκτης αποβλήτων στην Αντιρυπαντική Α.Ε η οποία αργότερα ονομάστηκε σε Antipollution ΑΝΕ.
Η Antipollution είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης αποβλήτων στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία παροχής υπηρεσιών Ευκολιών Υποδοχής Αποβλήτων και Καταλοίπων φορτίου Πλοίων, με ειδικό αντικείμενο την Παραλαβή και Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων.

 

11463339036_faf1c90304_bΗ ιστορία της εταιρείας ξεκινά στο μακρινό 1946 όταν οι τότε λεμβούχοι του λιμανιού του Πειραιά, έφτιαξαν μια ένωση και με λάντζες συνέλεγαν τα απορρίμματα από τα πλοία που κατέπλεαν στο λιμάνι. Η ανάμιξη των αδελφών Βασιλειάδη με την εταιρεία αρχίζει το 2000, όταν σε ηλικία 22 χρονών ο Βύρωνας και 19 ο Φίλιππος πιάνουν δουλειά ως εργάτες. Μέσα σε λίγα χρόνια η ικανότητα, η αφοσίωση και η πίστη τους ανταμείφθηκαν, αφού κλήθηκαν από τον θείο τους σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά συγκυρία να αναλάβουν το τιμόνι της εταιρείας. Οι δύο νεαροί επιχειρηματίες με ενθουσιασμό, μεράκι και πλέον ως καλοί γνώστες του αντικειμένου, και σε συνεργασία με μια ομάδα νέων ανθρώπων, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν, να την αναπτύξουν και να την καταστήσουν μια υγιή και οικονομικά ανεξάρτητη εταιρεία, οδηγώντας τη σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης. Η εταιρεία, σήμερα, παρέχει τις υπηρεσίες της σε 24ωρη βάση, στα περισσότερα μεγάλα ελληνικά λιμάνια. Τα ισχυρά πλεονεκτήματα της Antipollution είναι η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τις τελευταίες δεκαετίες αλλά και η βαθιά γνώση των περιβαλλοντικών και ναυτιλιακών κανονισμών.

Η Antipollution, έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες της στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης, παρέχοντας υπηρεσίες διαχείρισης παντός είδους αποβλήτων, ανακύκλωσης και ανάκτησης, διαχείρισης πρασίνου, καθαρισμού κ.α. Η εταιρία, ακολουθώντας τη φιλοσοφία “zero waste” έχει προβεί στη δημιουργία μονάδων ανακύκλωσης, εναλλακτικών καυσίμων και διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων. Από το 2007, ο Βύρων Βασιλειάδης, λειτουργεί πλέον και την Antipollution International. Παράλληλα από το 2010 είναι ο νόμιμος αντιπρόσωπος, ο ιδιοκτήτης και μεταφορέας των Handy Size Bulk Carrier Vessels Ploes OCEANIC CORP.

3M4A6960-Edit HIGHTo 2011, ήταν η χρονιά της έμπνευσης για την ίδρυση μιας ενεργειακής εταιρείας, της GREEN – Greek Environmental & Energy Network S.A., όπου και εδώ κατέχει την θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Η GREEN αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, προσφέροντας ενεργειακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές, συμβάλλοντας στη μείωση του λειτουργικού κόστους των ελληνικών επιχειρήσεων. Η GREEN δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας , όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη. Η Green και οι θυγατρικές της Green Energy Trading Beograd και Green Energy Trading Skopje εμπορεύονται σε καθημερινή βάση ενέργεια με περισσότερους από 100 εμπορικούς συνεργάτες στους οποίους συμπεριλαμβάνονται χρηματιστήρια ενέργειας, παραγωγοί, προμηθευτές και έμποροι ηλεκτρικής ενέργειας.

Ιδιαίτερο επίτευγμα που τον χαρακτηρίζει είναι:  Καινοτόμος και αποτελεσματικός ηγέτης, που στρέφεται στην επίτευξη των εξαιρετικών αποτελεσμάτων σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και σύνθετο περιβάλλον που απαιτεί τη συνεχή βελτίωση. Είναι ένας στρατηγικός φιλόσοφος, πεπειραμένος στην οικοδόμηση των συνεργασιών και τη δραστηριοποίηση μιας ομάδας. Σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην οδήγηση μιας γρήγορα αυξανόμενης επιχείρησης.

Συχνά γίνονται αναφορές, αφιερώματα και συνεντεύξεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το έργο του.

VASSILIADIS-VYRON-AWARD-1[1]Έχει ξεχωρίσει και γι’ αυτό έχει διακριθεί.  Το 2013 του απονεμήθηκε το περιβαλλοντικό βραβείο για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος σύμφωνα με την φιλοσοφία του “Zero Waste”, και ένα έτος κατόπιν, το διοικητικό βραβείο Facility Management  Award για τις υπηρεσίες του στη διαχείριση των αποβλήτων. Το 2014 ήταν μία χρονιά που σφραγίσθηκε με βραβεύσεις και διακρίσεις για τον κ. Βασιλειάδη. Συγκεκριμένα τον Ιούνιο η λιμενική αρχή του Πειραιά του απένειμε βραβείο για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Μετά από δύο μήνες έλαβε το βραβείο Health & Safety για τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση της Υγείας και της Ασφάλειας στον εργασιακό χώρο. Τον ίδιο μήνα η εταιρία Antipollution, Green και Kafsis διακρίνονται ως Εθνικοί Πρωταθλητές στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας. Δύο μήνες αργότερα, τον Νοέμβρη του 2014, τιμήθηκε με το βραβείο Επιχειρηματικότητας KOUROS για την Ανάπτυξη και Καινοτομία, από τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Η χρονιά τελειώνει με μία ακόμα διάκριση με το Environmental Award 2014, για τη για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων πλοίων, αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης καθώς και παρακολούθησης της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Επιλέχθηκε ως ένας από τους 121 Young Global Leaders (YGL) για το 2016 από το World Economic Forum. Το φόρουμ των Young Global Leaders αποτελεί ένα διεθνές δίκτυο από πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, καλλιτέχνες καθώς και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίοι διαθέτουν την ικανότητα να επηρεάσουν σημαντικά τα παγκόσμια ζητήματα διαμορφώνοντας στο μέλλον την παγκόσμια πολιτική, οικονομική και κοινωνική ατζέντα.

Είναι μέλος μεταξύ άλλων των οργανώσεων Franco – Hellenique Chambre, της Ελληνο – ολλανδικής ένωσης του Εμπορίου και της Βιομηχανίας, του Αμερικανικού – ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Αραβο – ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Ελληνο – τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Πειραιά και της Βιομηχανίας, στην λέσχη CEO International, στο γραφείο Λιμένων και στην μη κερδοσκοπική οργάνωση DESMOS .

Mail: info@antipollution.gr

Ιστοσελίδα:  www.antipollution.gr –  www.green.com.gr