Ρούσσης Δημήτρης

Φιλόλογος – Συνεκδότης και Υπεύθυνος Διαφήμισης της OMNI PRESS Οδοντιατρικές Εκδόσεις

 

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Δημοτικό Σχολείο Ρουσσέϊκων και στο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου. Το 1975-79 ακολούθησαν σπουδές στο Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στο Μεταφραστικό Τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός απο το 1984 έως το 1989 στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και απο 1989 έως 1991 στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αγίας Παρασκευής. Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στην ιδρυθείσα το 1982 απο τον αδερφό του Ιωάννη Ρούσση εταιρεία OMNIPRESS με αντικείμενο τις οδοντιατρικές επιστημονικές εκδόσεις και την διοργάνωση οδοντιατρικών συνεδρίων.

Συνέβαλε στην καθιέρωση της εταιρείας στον χώρο της Οδοντιατρικής. Διετέλεσε Διευθυντής και Διευθυντής κατάρτισης του ΚΕΚ Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοκαρνανίας από το 2002 έως το 2007.

Διετέλεσε ενεργό μέλος της εταιρίας Ελληνικών Σπουδών και Ιδρυτικό μέλος του Επιμελητηρίου Νέων Ελλάδας ως Πρόεδρος του οποίου παρακολούθησε την διεθνή Ακαδημία της Ιαπωνίας με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και διετελεί μέλος στην Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου

 

E: droussis@omnipress.gr

Διαβάστε την έντυπη δημοσίευση της βιογραφίας (2012 7η έκδοση) εδώ