Μπέζος Ιωάννης

Ηθοποιός

mpezos_enΤο 1978 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών.Εργάστηκε ως ηθοποιός στο Θέατρο στα παρακάτω έργα: “Ο Κατά Φαντασία Ασθενής”, “Ο Ταρτούφος”, “Ο Αρχοντοχωριάτης”, “Ο Δόν Χουάν του Μολιέρου”, “Τα Σκουπίδια” του Γ. Ξανθούλη, “Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” και “Ημέρωμα της Στρίγκλας” του Σαίξπηρ, “Δεσποινίς Τζούλια” του Στρίτμπεργκ , “Ο Θεός Βάνιας” του Τσέχου, “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη, “Η Όπερα της Πεντάρας” του Μπρέχτ. Τα τελευταία 15 χρόνια συμμετείχε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές όπως: “Οι Απαράδεκτοι”, “Της Ελλάδας τα Παιδιά”, “Απών”, “Λίστα Γάμου”, “Εκείνες και Εγώ”, “Βίος Ανθόσπαρτως”, “Θα θελήσεις με τον Δικηγόρο μου” κ.α. Σε πολλά από τα έργα αυτά συμμετείχε και η σύζυγος του, Ναταλία Τσαλίκη.

Στον κινηματογράφο έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες “Το ταγκό των Χριστουγέννων”, “Ιλουστρασιόν”, “Εφάπαξ”, “Πάμπτωχοι Α.Ε.”, “Πάνω κάτω και πλαγίως”, “Η γυναίκα που έβλεπε όνειρα”, “Αθώος ή ένοχος;”, “Χούλιγκανς”.

Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις και τέλος έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με τον Μ. Θεοδωράκη.

Εχει λάβει το βραβείο του Θεατρικού Μουσείου, το βραβείο “Παναθήναια”, το 2003 βραβεύτηκε από την τηλεόραση με το βραβείο του κοινού και το 2004 με το βραβείο του πρώτου αντρικού ρόλου από την Επιτροπή.