Εριφύλλη Νικολοπούλου

Δημιουργός Μόδας
Erifilli Nikolopoulou Atelier

Σπουδές στις Καλές Τέχνες συγχρόνως σχολή Σχεδίου Μόδας στην Ελλάδα. Πηγαίνει με υποτροφία στο Παρίσι όπου διδάσκεται στην σχολή Cour de Coup Laine, την υψηλή ραπτική το Pret-A-Porte και ιδιαίτερα την τέχνη του κορσέ όπως κοστούμια για το Θέατρο και τον Κινηματογράφο.

Γυρνώντας στην Ελλάδα σχεδιάζει για μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού (όπως Cartoon, She Europe) κι ελληνικές (όπως BSB, On Line). Από το 1989 σχεδιάζει για το δικό της brand name, δύο συλλογές το χρόνο. Η Erifilli είναι η ανατρεπτική ματιά του συμβατού.
Ξεχωρίζει για τα αιχμηρά κοψίματα, τις δυνατές γραμμές των unique ρούχων που δημιουργεί και αγαπάνε οι γυναίκες να έχουν στην ντουλάπα τους. Αλλά και οι μικρές ευέλικτες κολεξιόν (Atelier De Lux), που σχεδιάζει κρατούν και αυτές τη μοναδικότητα τους.

Μότο της “back to the future”. Υλικά παλιά (κρύσταλλα, κουμπιά, μοτίφ), άλλων δεκαετιών με βιώματα και αναμνήσεις, ενώνονται με καινούργια υφάσματα και ιδέες. Έτσι η κάθε δημιουργία αποκτά δικό της βιογραφικό και ένα στόρι που την ακολουθεί.

Η “Arte Collection” από χαρτί που δημιουργεί, όπου το κάθε ρούχο είναι ένας ξεχωριστός πίνακας ζωγραφικής.

Επίσης, οι πειραματισμοί με διάφορα υλικά (όπως ο συνδυασμός χαρτί, μετάξι και κρύσταλλο που εκθέτει σε Gallery σε όλο τον κόσμο.

Πλήθος από συνεντεύξεις σε διεθνή έντυπα και Internet μόδας.

Διακρίσεις για τις Art Collection σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Η αναγνώριση που εισπράττει από τον κόσμο και η εκτίμηση γι’ αυτό που κάνει.

Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου του Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας.

Η βιογραφία της Εριφύλλης Νικολοπούλου φιλοξενείται στις σελίδες της 1ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2006 μέχρι και σήμερα.