Αξιομάκαρος Πάνος

Ψυχολόγος – Πολιτικός Μηχανικός – Οικονομολόγος – Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Σκέψης & Συμπεριφοράς – Καθηγητής του University of Wisconsin – Stevens Point

GR0601345_AXIOMAKAROS_PANOS_TRUEΈλκει την καταγωγή του από τη Μπάλια της Μικράς Ασίας και την Αγιάσο της Λέσβου. Οι πρόγονοί του μετοίκησαν στην Ελλάδα το 1922. Εργάστηκαν ως δερματέμποροι. Το ίδιο επάγγελμα εξάσκησε και ο παππούς του, Ανέστης Δημητρίου. Ο παππούς του Παναγιώτης Αξιομάκαρος ήταν κτηματίας. Το αρχικό επίθετο της οικογένειά ήταν Μπρουσκέλης, αλλά λόγω της καλής φήμης της οικογένειάς του, το επίθετο μετονομάστηκε σε Αξιομάκαρος, που ήταν το όμονα του πρώτου ημίθεου που έζησε στο νησί. Ο πατέρας του ασχολήθηκε με την πολιτική. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός και Οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο Graz της Αυστίας.

Η εσωτερική καθοδήγησή του ωστόσο τον ώθησε αρχικά σε σπουδές Κλασικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φραγκφούρτης και στη συνέχεια στην Πνευματική Ψυχολογία. Εργάστηκε, μετά από πρόταση του πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Graz, στην κεντρικη διοίκηση της εταιρείας “ΙΒΜ” στη Στουτγκάρδης και αργότερα στη γερμανική κατασκευαστική εταιρεία μελετών “Insuma Hellas LTD”, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε και διεκπεραίωσε την κατασκευή επτά μεγάλων έργων στη Σαουδική Αραβία. Μετά από σπουδές ψυχολογίας, στράφηκε αποκλειστικά στην εξάσκηση του επαγγέλματος του πνευματικού ψυχολόγου. Διαισθητικά, σε συντονισμό με τα ανώτερα πεδία ύπαρξης, προσέλαβε πληροφορίες, που δόμησε σταδιακά και υλοποίησε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα τις θεραπευτικές μεθόδους: Eξέλιξη της Aτομικής Ψυχής με την Kάθαρση του Eγώ και της ΠροσωπικότηταςTM, την Kβαντική Kυτταρική ΘεραπείαTM και τη Ψυχοαρμονική.

Ίδρυσε και διευθύνει από το 1989 το Ινστιτούτο Έρευνας Σκέψης & Συμπεριφοράς, είναι ιδρυτικός πρόεδρος του Olympian University και International Faculty Member του Prenatal University. Υπήρξε εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Wisconsin – SP ELI σε Ελλάδα και Κύπρο και δίδαξε Intuitive Management & Creativity σε εκατοντάδες άτομα, στελέχη εταιρειών και μεγάλων οργανισμών. Έχει διδάξει στο Τατζικιστάν της Κεντρικής Ασίας το δυτικό τρόπο διοίκησης επιχειρήσεων και ψυχολογία. Ήταν υπεύθυνος διαπιστεύσεων και συντονιστής του αναδόχου του έργου σίτισης του Oλυμπιακού Σταδίου κατά τη διάρκεια των Oλυμπιακών Aγώνων “AΘHNA 2004”. Στο γραφείο του φιλοξενεί, στα πλαίσια του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος για την ύπαρξη Συμπαντικής Συνείδησης, μία από τις συσκευές EGG του Πανεπιστημίου Princeton. H εργασία του παρουσιάστηκε από τα M.M.E. στην Eλλάδα και το εξωτερικό. Έχει εκτιμηθεί ότι η εργασία του επηρεάζει σε παγκόσμιο επίπεδο την εξέλιξη της ανθρωπότητας,

Βιβλία του η “Θεία Επίγνωση – Το Μυστικό της Στιγμιαίας Θεραπείας”, εκδόσεις Βolero 2011. Σημαντικές έρευνες και μελέτες που εστιάζονται στην ενεργειακή ψυχολογία, έχουν παρουσιαστεί διεθνώς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Princeton των Η.Π.Α.