Αναστάσιος Κασκαρέλης

Πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας “ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ”
Ποιότητα, υπευθυνότητα, σεβασμός

Αναστασιος Κασκαρέλης_1_Ο ασφαλιστικός χώρος έχει υψηλό ανταγωνισμό, πολλές απαιτήσεις και η “Υδρόγειος” διατηρεί μέχρι σήμερα την κουλτούρα ενός πραγματικά ανθρώπινου οργανισμού, σταθερά προσανατολισμένου στην ποιότητα, την αριστεία, τη συνεχή βελτίωση και πρόοδο. Βρίσκεται όμως στα χέρια ενός ικανού προέδρου με  τέτοια διοικητική ικανότητα που τη κατέχουν λίγοι. Πρόκειται για τον κ. Αναστάσιο Κασκαρέλη και εκείνο που διδάχθηκε όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι επιτυχία σημαίνει σκληρή δουλειά.

Γεννήθηκε στο Κιάτο το 1941. Στη ζωή του κυριαρχείται από δυναμισμό και δημιουργικότητα, στο ενεργητικό του, καταγράφονται καινοτόμες ηγετικές κινήσεις και διακρίσεις. Διακρίσεις και γα εκείνον και για την εταιρία που εκπροσωπεί.

Έλκει την καταγωγή του από το Κιάτο Κορινθίας και την Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας του ήταν δικαστικός Επιμελητής στο Πρωτοδικείο Κιάτου. Ο προγονός του Αναστάσιος Κασκαρέλης ήταν από τους ιδρυτές του Κιάτου και καταγόταν από την ορεινή Κορινθία.

Από νεαρή ηλικία έδειξε έφεση στα γράμματα. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στη Ν. Φιλαδέλφεια και ακολούθησαν σπουδές Στατιστικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά απ’  όπου πήρε το πτυχίο του το 1963. Στη συνέχεια  πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Μάρκετινγκ και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Λονδίνο, κατά την περίοδο, 1968 – 1969.

 

ICAP AwardΟ χώρος ο ασφαλιστικός τον κέρδισε, του ανέδειξε όλα του τα ταλέντα στη διοικητική, φθάνοντας ψηλά και κατακτώντας την επιτυχία. Στο ξεκίνημα της καριέρας του εργάστηκε στην “IZOLA” (1963 – 1967). Μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές του εργάστηκε στην Cannon Insurance ως υπεύθυνος του Τμήματος Ανάληψης Κινδύνων και αργότερα ως Διευθυντής Πωλήσεων Κλάδου Ζωής. Από το 1982 ηγείται της “ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ Ασφαλιστικής”, αρχικά ως ένας εκ των δύο αποκλειστικών μετόχων και από το 1996 ως κύριος μέτοχος. Το 2002 ιδρύθηκε η θυγατρική “ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ Ασφαλιστική Εταιρεία Κύπρου”. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρόληψης και Διαφάνειας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. Το διάστημα 1982 – 1989 εκπροσώπησε την Ένωση στην Ε.Ε.

Ιδιαίτερο επίτευγμα αποτελεί η επιτυχία, καθώς με πάνω από 45 χρόνια δραστηριοποίησης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι συνυφασμένος με την ιστορία επιτυχίας της Υδρογείου. Το στίγμα της διοικητικής του φιλοσοφίας συνίσταται στο τρίπτυχο: ποιότητα σχέσεων, υπευθυνότητα, σεβασμός απέναντι στον εργαζόμενο, συνεργάτη και πελάτη. Από το 1982 βρίσκεται στην ηγεσία της Υδρογείου καθοδηγώντας με σταθερά βήματα την πορεία ανάπτυξης της εταιρείας και την καθιέρωσή της στην κορυφή της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Η “Υδρόγειος”, ένας από τους δυναμικότερους ελληνικούς ασφαλιστικούς ομίλους, δραστηριοποιείται εδώ και τέσσερις δεκαετίες στην ελληνική αγορά. Με παραγωγή που το 2013 ανήλθε σε 120,5 εκατ. ευρώ, η εταιρεία συγκαταλέγεται σταθερά μεταξύ των πρώτων εταιρειών γενικών ασφαλειών στην Ελλάδα, ενώ, από το 2002, έχει αποκτήσει δυναμική παρουσία και στην αγορά της Κύπρου. Η εταιρεία διαθέτει ένα σύνολο σύγχρονων, ευέλικτων και ιδιαίτερα ανταγωνιστικών προϊόντων για την ασφάλιση του αυτοκινήτου, της κατοικίας, της επιχείρησης, της αστικής ευθύνης, του προσωπικού ατυχήματος, και όχι μόνο. Ο Όμιλος της “Υδρογείου” προσφέρει σήμερα τις υπηρεσίες του σε πάνω από 500.000 ικανοποιημένους πελάτες, συνεργάζεται με πάνω από 2.000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και διαθέτει ένα ευρύ σε διασπορά δίκτυο υποκαταστημάτων και γραφείων, στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και Κύπρου. Παρά τη διαχρονικά εντυπωσιακή ανάπτυξή της, η “Υδρόγειος” διατηρεί μέχρι σήμερα την κουλτούρα ενός πραγματικά ανθρώπινου οργανισμού, σταθερά προσανατολισμένου στην ποιότητα, την αριστεία, τη συνεχή βελτίωση και πρόοδο.

Συνέδριο Θεσσαλονίκης 2013

Η εταιρεία εκδίδει το περιοδικό “VOICE”. Παρουσίαση της “ιστορίας επιτυχίας” της εταιρείας και του ηγέτη της στην εκπομπή “Success Stories” του τηλεοπτικού καναλιού Novalife. Οι Διακρίσεις είναι πολλές σε έναν χώρο που ο ανταγωνισμός είναι σε υψηλά επίπεδα. Η “Υδρόγειος Ασφαλιστική” διακρίθηκε ως μία από τις 42 κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα, με βάση τα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια του ετήσιου θεσμού “True Leaders” του Ομίλου ICAP. Οι 42 “True Leaders” αναδείχτηκαν το 2012 μέσα από έναν αριθμό 24.000 εταιρειών και ομίλων που δημοσίευσαν ισολογισμό το 2011. Με βάση τα στοιχεία του ετήσιου οδηγού της ICAP “Business Leaders in Greece”, η Υδρόγειος ήταν ανάμεσα στις 500 μεγαλύτερες εταιρείες βάσει EBITDA (στην 169η θέση της λίστας, από την 466η θέση το 2010, μία ανάπτυξη 131,24%) και στους 200 μεγαλύτερους ομίλους βάσει EBITDA (στη 86η θέση της λίστας, από την 169η θέση το 2010, παρουσιάζοντας μία ανάπτυξη 103,96%). Με βάση τα στοιχεία του ετήσιου οδηγού της ICAP “Leading Employers in Greece”, η Υδρόγειος ήταν ανάμεσα στις 100 εταιρείες με την μεγαλύτερη αύξηση προσωπικού το 2011 (+5,22%) και ανάμεσα στις 500 εταιρείες με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού.

Είναι μέλος στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.  Χόμπι του έχει την κοινωνική συναναστροφή και τις  συναντήσεις με ανθρώπους – E-Mail: kaskarelis@ydrogios.gr – Ιστοσελίδα: www.ydrogios.gr ■

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του κ. Κασκαρέλη στην εκπομπή Success Stories του τηλεοπτικού καναλιού Novalife. Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης μπορείτε να παρακολουθήσετε στο https://www.youtube.com/YdrogiosInsurance» (έχει αναρτηθεί το πρώτο μέρος της παρουσίασης).https://www.youtube.com/YdrogiosInsurance