Νατάσα Ράγιου

Δημοσιογράφος, τηλεπαρουσιάστρια, πολιτικός
Με όραμα κοντά στον άνθρωπο!

Με ευαισθησία για τα κοινωνικά προβλήματα βρέθηκε κοντά στον άνθρωπο μέσα από τη δημοσιογραφία και αργότερα μέσα από την  πολιτική. Ή ενασχόλησή της με τα κοινά φάνηκε από πολύ νεαρή ηλικία, με πρωτοβουλίες που ανέπτυξε και συνεργασίες που την έφεραν, μετά από μια επιτυχημένη πορεία στα μέσα ενημέρωσης,  στο στίβο της πολιτικής.  Αγωνίστηκε στην πρώτη γραμμή για τα κοινωνικά δικαιώματα  ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων, για τη παιδεία και για μια καλύτερη πόλη. Πρόκειται για μια διακεκριμένη δημοσιογράφο. Πλήθος άρθρων της δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.

Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1966. Έλκει την καταγωγή της από την Πυρσόγιαννη Κονίτσης και το Αίγιο, με απώτερη το Σαλμενίκο Αχαΐας. Ο παππούς Νικόλαος Ρ. υπήρξε άριστος τεχνίτης της πέτρας στην Ήπειρο, μετά τον πόλεμο του ’40 εγκαταστάθηκε στο Αίγιο. Ο παππούς Κανέλλος ασχολήθηκε με αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες, είναι ο γιος του Μανώλη Οικονομόπουλου, γνωστού δημάρχου Αιγιαλείας κατά τον μεσοπόλεμο .

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στο Αίγιο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από τα φοιτητικά της χρόνια. Στην δημοσιογραφία μαθήτευσε δίπλα στους, Πασαλάρη, Λυκιαρδοπούλου, Φαράκο, Κατή, Μαθιουδάκη, κ.α.

Τη διακρίνει η εργατικότητα, δεν είναι τυχαίο ότι από νεαρή ηλικία εργάσθηκε ως δημοσιογράφος δίπλα σε σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, ξεχώρισε και έγινε γνωστή στο πλατύ κοινό.  Έφερε εις πέρας, μεγάλα δημοσιογραφικά θέματα, ανέδειξε τα κοινωνικά προβλήματα της σύγχρονης εποχής και έκανε βαθιές τομές σε ότι ερεύνησε. Είχε πρωτότυπες ιδέες και κατά τη διάρκεια της καριέρας της,  γι’ αυτό άγγιξε θέματα ευαίσθητα με μεγάλη ευστοχία. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική της καριέρα το 1986 στην εφημερίδα «Απογευματινή», (τηλεοπτικό ρεπορτάζ) και στη συνέχεια στην Ε.Ρ.Τ. στο κοινωνικό, πολιτικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Χώρα» και στην “Πελοπόννησο” με τίτλο “Ντάμα Σπαθάτη”. Από το 1989 έως το 1994 συνεργάστηκε με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο στην εκπομπή “Προφίλ” και με την Ρούλα Κορομηλά “Μια καλημέρα είναι αυτή”, ως ρεπόρτερ και κειμενογράφος. Η πρώτη εκπομπή που παρουσίασε ήταν “Καλημέρα με χαμόγελο” στην ΕΤ1. Ιδιαιτέρως γνωστή έγινε από την εκπομπή στον ΑΝΤ1 “Κεντρί”. Επίσης έχει παρουσιάσει και συνεργαστεί σε πολλές εκπομπές της τηλεόρασης , ανάμεσα τους οι ειδήσεις της ΕΡΤ, “Καλημέρα με χαμόγελο” (ΕΤ 1), “Μέρα μεσημέρι” (ΕΤ 1), “Αντιστάρ’ (STAR), “Δελτίο ταυτότητας” (SEVEN-Χ), “Μαύρο πρόβατο” (EXTRA) και “Η δική σου ευκαιρία” (ALPHA) “Ραγιουργίες”(ALPHA). Ήταν ακόμη παρουσιάστρια σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Ράδιο-Ωμέγα .

Ιδιαίτερο επίτευγμα αποτελεί το γεγονός ότι υπήρξε για πρώτη φορά υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του 2004 με την Νέα Δημοκρατία δεν εξελέγη και ήταν 5η με 12.895 ψήφους. Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 εκλέχτηκε τρίτη σε ψήφους στον Νομό Αχαΐας με την ΝΔ. Ήταν μέλος Της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής ενώ είναι μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών και μέλος της Γραμματείας Γυναικών της ΝΔ Τον Οκτώβριο του 2002 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πατρέων με τον συνδυασμό “Φλωράτος για σύγχρονη πόλη”

Είναι Ιδρυτικό μέλος του Επιτελικού Συμβουλίου Δράσης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Παγγαία” για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων και την στήριξη απόρων οικογενειών. Μέλος της  Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος, της Ελληνικής Εθνικής Γραμμής – Οικουμενικός Ελληνισμός, της Χορωδίας Αιγίου που ιδρύθηκε το 1933 – Γλ.: Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά . E-Mail: natasaragiou@yahoo.gr ■

Διαβάστε την έντυπη δημοσίευση της βιογραφίας (8η έκδοση, 2013) εδώ