Ρουβάς Σάκης

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 5 Ιανουαρίου.

sakisrouvas1Στην ηλικία των 10 ετών πρωταγωνίστησε στην παράσταση “Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι” κάτι που στάθηκε αφορμή για να ανακάλυψε την μεγάλη του αγάπη για την μουσική. Έμαθε να παίζει μόνος του κιθάρα και είχε σαν ίνδαλμα του ήταν ο Έλβις Πρίσλεϊ. Διακρίθηκε σε νεαρή ηλικία στο άλμα επί κοντώ και έγινε μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας.

Πραγματοποίησε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στην Αθήνα το 1991 στο Show Center όπου τον ανακάλυψε η δισκογραφική Polygram. Λίγους μήνες αργότερα, έκανε το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι “Πάρ’ τα” σε μουσική του Νίκου Τερζή και στίχους του Γιώργου Παυριανού.

Ακολούθησε μια φρενήρης ανοδική πορεία με επιτυχίες, χρυσούς δίσκους και κατάμεστα κέντρα. Έχει λάβει την αγάπη του κοινού όσο λίγοι καλλιτέχνες.

Το 2004 επιλέχτηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision του 2004, με το τραγούδι “Shake It”. Στον διαγωνισμό κατέκτησε την 3η θέση. Το 2006 ήταν ο παρουσιαστής της Eurovision στην Αθήνα, μαζί με την Μαρία Μενούνος ενώ πρωταγωνίστησε και στην κινηματογραφική ταινία Alter Ego (ταινία) που έκοψε 200.000 εισιτήρια.

Το 2008 παρουσίαζε το μουσικό talent show «X Factor».Τον Μάιο του 2013 στον ΑΝΤ1 ηταν παρουσιαστης στην κοινωνικη εκπομπη Ηρωες Αναμεσα Μας.Το 2009 εκπροσώπησε για δεύτερη φορά την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα με το τραγούδι “This Is Our Night”. Το καλοκαίρι του 2013 πρωταγωνίστησε στην Επίδαυρο σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου στο ρόλο του Θεού Διονύσου.

Έχει να παρουσιάσει σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο στο πλάι του Συλλόγου Ελπίδα.