Τρυφωνίδη Μαρία

GR0700346_TRIFONIDOU_MARIA_TRUEΠρόεδρος Δ.Σ. της “ΦΛΟΓΑ Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλαστική Ασθένεια” Αντλεί την καταγωγή της από το Κίτιο και το Επισκοπειό Λευκωσίας Κύπρου. Ο πατέρας της υπήρξε ενεργό μέλος στον απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου κατά των Άγγλων στην περίοδο 1955 έως 1959 και η ίδια ως μαθήτρια δημοτικού σχολείου ήταν ενταγμένη στην οργάνωση νεών ΑΝΕ.

Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Λευκωσία, αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Εργάστηκε στο Υπουργείο Υγείας της Κύπρου απο το 1966 μέχρι το 1972 οπότε παντρεύτηκε και μετοίκησε στην Αθήνα και απο το 1978 μέχρι το 2010 στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Απο το 1986 εντάσσεται ως τακτικό μέλος στον “Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια – Φλόγα”, το 1996 εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. και το 2002 πρόεδρος του συλλόγου, στον οποίο προεδρεύει έως σήμερα.

Αρθρογραφεί τακτικά σε θέματα σχετικά με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και τη προβολή του έργου της Φλόγας. Συχνά είναι προσκεκλημένη ομιλήτρια σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια, στα οποία παρουσιάζει τους στόχους και τους σκοπούς της φλόγας καθώς και τη βιωματική της εμπειρία ενώ έχει βραβευτεί επανειλημμένα για τη δράση της.