Λαζαρόπουλος Χάρης

Δημοσιογράφος.

5f6d57a59b138b04c9ad24ce15e55ec2_XLΓεννήθηκε στον Πειραιά. Ο παππούς του προέρχεται από την Τραπεζούντα Πόντου, από βυζαντινή οικογένεια, η οποία ασχολήθηκε με την μεταξουργία και υφαντουργία μετάξης. Ο πατέρας του ενώ σπούδασε ιατρική, ασχολήθηκε με τα αυτοκινητιστικά. Η οικογένεια της μητέρας του κατάγεται και αυτή από την Μ. Ασία. Ο παππούς Ευάγγελος ήταν κτηματίας και αργότερα αυτοκινητιστής, ενώ η μητέρα του στη συνέχεια διαχειρίστηκε την περιουσία του. Τελείωσε Δημοτικό στον Πειραιά, Γυμνάσιο στην Ιωνίδειο Σχολή, Αριστούχος. Ως μαθητής του Δημοτικού εξέδωσε την εφημερίδα του σχολείου. Η αγάπη του για την δημοσιογραφία συνεχίστηκε σε όλα τα σχολικά χρόνια. Με την γραφομηχανή της οικογένειας, έγραφε θέματα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές της εποχής και διανέμιζε την εφημερίδα του στην τοπική αγορά. Στα 16 χρόνια, το 1989, έχει το πρώτο επαγγελματικό ραντεβού του με τον αείμνηστο Διευθυντή της εφημερίδας “Ακρόπολη”, Νασλίδη, όπου του παρουσιάζει το δημοσιογραφικό του κείμενο με θέμα “Φιλοτελικά”. Με ενθουσιασμό ο Διευθυντής το δημοσιεύει αμέσως, και αρχίζει εβδομαδιαία συνεργασία με την εφημερίδα. Είχε την τύχη να γνωρίσει τους περισσότερους παλιούς δημοσιογράφους που άφησαν όνομα για το ταλέντο τους.

Παράλληλα ως μαθητής παρουσιάζει ραδιοφωνική εκπομπή σε τοπικό σταθμό (Σαλαμίνα), το “ραδιοφωνικό μαγκαζίνο” με ειδήσεις και σχόλια. Το 1993 πετυχαίνει στις πανεπιστημιακές εξετάσεις, αποφοιτά από το Πάντειο Πανεπιστήμιο το 1996. Ως φοιτητής είναι ήδη ρεπόρτερ στην ΕΤ2. Συνεχίζει την συνεργασία του με την ΕΡΤ2, ταυτόχρονα είναι συνεργάτης του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτησης Χαϊδαρίου. Το 1997 προσλαμβάνεται στην εφημερίδα “Αθηναϊκή” ως βοηθός υπεύθυνου του ελεύθερου ρεπορτάζ. Καλύπτει σοβαρές έρευνες και ρεπορτάζ αιχμής, γρήγορα γίνεται στρατιωτικός και πολιτικός συντάκτης. Διακρίθηκε για τα αποκλειστικά του θέματα στην υπόθεση Οτσαλάν και προάγεται ως Υπεύθυνος Πολιτικού Τμήματος της εφημερίδας. Αίσθηση δημιούργησαν οι ανταποκρίσεις του από την Κωνσταντινούπολη, όπου καλύπτει τον μεγάλο σεισμό τον Αύγουστο του 1999. Αναλαμβάνει μετά τις εκλογές του 2000 Αρχισυντάκτης της εφημερίδας έως το 2003 που σταματά η έκδοσή της για προσωπικούς λόγους του ιδιοκτήτη της. Στο ίδιο διάστημα συνεργάζεται με ραδιοφωνικούς σταθμούς και δανίζει την φωνή του σε μεγάλες διαφηστικές καμπάνιες. Συνεργάστηκε με την “Βραδυνή της Κυριακής” από το 1997- 2002, και υπήρξε ανταποκριτής στην Κυπριακή “Σημερινή”. Το 2001 προσλαμβάνεται στην “Εξπρές” με τον ρόλο του Υπεύθυνου Ροής Ειδήσεων, όπου παραμένει έως το 2003. Είναι επίσης ένας από τους ανθρώπους που δημιούργησαν την “Daily Times” με αρμοδιότητα στο πολιτικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Το 2003 αρχίζει την συνεργασία του με την “Τεχνοεκδοτική”, στο ιστορικό του “Car and Truck”, όπου εκδηλώνεται το πάθος του από τα παιδικά του βιώματα, για τα παλιά λεωφορεία. Το 2004 αναλαμβάνει τον σχεδιασμό -μετά από ειδική εκπαίδευση- του περιοδικού “Logistics and Management”. Διαχειρίζεται και έχει διοικητικά καθήκοντα έως και σήμερα. Έχει συνεργαστεί στενά με τον Σπύρο Καρατζαφέρη στις τηλεοπτικές του παραγωγές σε διάφορα κανάλια. Δημιούργησε σε συνεργασία τον “Σύλλογο Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών” στον οποίο είναι Γενικός Γραμματέας από το 1995 έως σήμερα. Μέσω του Συλλόγου έχουν περισωθεί 15 παλιά λεωφορεία, ελληνικής κατασκευής με σκοπό να αποτελέσουν

τεκμήρια της νεώτερης Βιομηχανικής Αρχαιολογίας. Ιδρύει μία ακόμη ΜΚΟ με τον αδελφό του, στην οποία έχουν εντάξει την αποκατάσταση παλαιών λεωφορείων, συλλογή παλαιών αρχιτεκτονικών σχεδίων, κ.ά., με στόχο την δημιουργία ενός Μουσείου Μεταφορών (συλλογή παλαιών τράμ, τρένων, κ.ά.), ώστε να μην ξεχαστεί το πνεύμα και τα επιτεύγματα της χώρας μας, που άφησε το στίγμα της στην βιομηχανική δημιουργία, εφάμιλλο της Ευρώπης. Απώτερος στόχος είναι η φιλοξενία αυτής της συλλογής στο πρώην εργοστάσιο του ΟΣΕ στην Λεύκα Παλιάς Κοκκινιάς. Έχει συντονίσει Ημερίδες και Συνέδρια για την Οικονομία, Ναυτιλία και Άμυνα. Έχει παρουσιάσει εργασίες του και μίλησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στα Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας και Κατερίνης. Αποτελεί τον βασικό παρουσιαστή όλων των εκδηλώσεων της “Τεχνοεκδοτικής”. Συγγραφέας ποιητικών σκέψεων και προβληματισμών για την ζωή. Επίτιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, τιμήθηκε γα την ανάπτυξη του κλάδου.