Καλκάνης Ελευθέριος

 Αρχιμουσικός – Συνθέτης.

Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές στο Ωδείο Πειραιά, στη σχολή βιολοντσέλου. Στη συνέχεια σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά και έλαβε πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, καθώς επίσης και τα διπλώματα Σύνθεσης και Βιολοντσέλου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο επαγγελματικό τμήμα διεύθυνσης συμφωνικής ορχήστρας και χορωδίας του “University of Indianapolis”, αποκτώντας τους τίτλους Bachelor of Science και Master of Arts.

Στη πολύχρονη καριέρα του έχει κληθεί από κρατικούς, ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να επιμεληθεί προγράμματα. Έχει διευθύνει και έχει γράψει συμφωνική και ηλεκτρονική μουσική, κονσέρτα και έργα για σύγχρονο χοροθέατρο και κινηματογράφο. Από το 1995 έως σήμερα είναι καλλιτεχνικός διευθυντής διαφόρων ωδείων και μουσικών συνόλων. Παράλληλα δίδαξε το διάστημα 2000–2005 στο “University of Indianapolis Athens” και τον Ιούνιο του 2007 ενορχήστρωσε για την “Boston Pops Orchestra”.

Έχει πλούσιο έργο στη δισκογραφία.

Έχει λάβει πάρα πολλές τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά του στην διάδοση και ανάπτυξη της Συμφωνικής και Χορωδιακής Μουσικής, όπως από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, από την Εκκλησία της Ελλάδος κ.ά. Το 2003 τιμήθηκε από το Δήμο Αθηναίων με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών.

H βιογραφία του κ. Καλκάνη φιλοξενείται στις σελίδες της 4ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2009 μέχρι και σήμερα.