Ζέφη Δημαδάμα

Γενική Διευθύντρια στο Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΠΕΜ)

Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Αθήνα. Απέκτησε το πτυχίο στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη του Παντείου Πανεπιστημίου το 1994, το MSc για την ΙΠΑ στο ίδιο πανεπιστήμιο το 1998. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ το 2002 με τίτλο “Συστήματα διαχείρισης περιβάλλοντος και οικονομική ανάπτυξη”. Έκανε έρευνα για την Οικονομική και Περιβαλλοντική Πολιτική στις χώρες Ελλάδα – Γερμανία – Μεγάλης Βρετανία (University of Bristol, Darmastadt University), (με Υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών-ΙΚΥ)

Γενική Διευθύντρια στο Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΠΕΜ). Εντεταλμένη διδασκαλίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης) και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών) στα μαθήματα όπως “Οικονομικά του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων”, “Επιθεώρηση Περιβάλλοντος”, “Περιβαλλοντική Διαχείριση και περιφερειακή Ανάπτυξη”, “Δικαιώματα του ανθρώπου και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”, “Περιφερειακή πολιτική και Τοπική αυτοδιοίκηση”, περιοδικά από το 2004 έως και σήμερα. Επιστημονική συνεργάτης σε 20 και πλέον εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και σεμινάρια, ομιλήτρια σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκές χώρες όπως “Αrtemis”, “Intermediaries”, “Volkswagen Stiftung”, “Interreg”, “FP7” κ.α. Επιστημονική συνεργάτις στο Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου δυναμικού, Πάντειο Πανεπιστήμιο το διάστημα 2001 έως το 2006

Συγγραφέας μονογραφίας με τίτλο “Οικονομία, Ανάπτυξη, Περιβάλλον”, 2010 Παπαζήσης. Συμμετοχή σε ατομικές και συλλογικές επιστημονικές εκδόσεις (Ashgate), καθώς και αρθρογραφία σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις.