Παυλίδης Πολύβιος

 Ιατρός – Αγγειοχειρουργός
 Με θάρρος και επιμονή για την επιστήμη!

 Γεννήθηκε στη  Ρόδο, το 1958 και προσφέρει τις υπηρεσίες του επί σειρά ετών στην αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Ε.Ε.Σ.

Η παρουσία του πολύ σημαντική σε επιτροπές και ιατρικά συνέδρια του τομέα της Αγγειοχειρουργικής. Προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ιατρός  αγγειοχειρουργός στην “Ομάδα Αιγαίου”.

Προέρχεται  από οικογένεια που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τοπική κοινωνία της Ρόδου και έλκει την καταγωγή του από την Ρόδο. Ο παππούς του Πολύβιος Παυλίδης διετέλεσε δήμαρχος της νότιας Ρόδου κατά την περίοδο της ιταλικής κατοχής, προσφέροντας πλούσιο σημαντικό έργο.

Ο παππούς του Νικόλας Πολ. ήταν ο δημιουργός του “Miramare”, του πρώτου ξενοδοχείου που έως σήμερα λειτουργεί στην Ρόδο από το 1926, και στο οποίο φιλοξενήθηκαν οι μεγαλύτερες διεθνείς προσωπικότητες. Εκεί, ως τέλεια οικοδέσποινα η γιαγιά Μαρία Πολίτη – Χατζηγιακουμή (από τις πρώτες Αρσακειάδες) υποδεχόταν τους υψηλούς καλεσμένους του ξενοδοχείου. Πρόγονός του και ο Σάββας Παυλίδης, δήμαρχος του νησιού κατά την δεκαετία του ’60.

 Αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Γυμνάσιο Ρόδου. Φοίτησε στις ιατρικές σχολές των πανεπιστημίων Ρώμης και Νάπολης και απέκτησε το πτυχίο του το 1984. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της αγγειοχειρουργικής στο Νοσοκομείο Ε.Ε.Σ. το 1996. Μετεκπαιδεύτηκε στην ενδαγγειακή χειρουργική 1998-99 στο Bassini Teaching Hospital Milan της Ιταλίας. Έκανε την υπηρεσία υπαίθρου στο νομό Μεσσηνίας 1984-85. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην αεροπορία, προσφέροντας παράλληλα τις υπηρεσίες του για τους σεισμούς της Καλαμάτας  το 1986. Αργότερα το 1996, διορίστηκε στην αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Ε.Ε.Σ., όπου εργάζεται έως σήμερα

Ιδιαίτερο επίτευγμα για εκείνον αποτελεί το γεγονός ότι έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας και μέλος της Ευρωπαϊκής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας. Συμμετέχει επί σειρά ετών ως μέλος στην Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου Ε.Ε.Σ. Προσφέρει τις υπηρεσίες του στην “Ομάδα Αιγαίου” της άγονης γραμμής .

Οι  εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και ανακοινώσεις του σε πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος διεθνών και ελληνικών επιστημονικών εταιρειών. Χόμπι του είναι η μουσική και η ζωγραφική.  Email: pavlidispol@gmail.com.

Διαβάστε την έντυπη δημοσίευση της βιογραφίας (6η έκδοση 2011) εδώ.