Βελέντζα Ευαγγελία

Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, Οικονομολόγος
Προτεραιότητα στη κοινωνία!

Κατέχει πλούσια και ενδιαφέρουσα κοινωνική δράση, μέσα από καίριες θέσεις , αφιερώνοντας  άπειρο χρόνο, ώστε να  ολοκληρώσει  το πολυετές έργο της.  Από νωρίς διδάχθηκε ότι χωρίς θέληση, αγώνες, και προσπάθεια δεν φθάνεις την επιτυχία.

Γεννήθηκε  στη Σύμη Δωδεκανήσου.  Είναι το νησί όπου κατάγεται και εκεί ολοκλήρωσε τις    εγκύκλιες σπουδές της. Απέκτησε το πτυχίο της ΑΣΟΕΕ στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και το μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Ινστιτούτο Διοίκησης Εκπαίδευσης της ΑΣΟΕΕ.

Ο παππούς Ιωάννης υπήρξε ειδικός ξυλογλύπτης σε κλασικά έπιπλα ευρωπαϊκού τύπου, όπως και ο πατέρας της ο οποίος επέκτεινε την δραστηριότητα, έργα τους βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο παππούς Δημήτρης Αναστασιάδης ήταν μηχανουργός με ειδικότητα στην κατασκευή καμπανών οι οποίες βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη. Η μητέρα της είναι δασκάλα. Αδέλφια της η Υπαπαντή Φιλόλογος, η Φωτεινή Θεολόγος. Ο πατέρας της κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, διέφυγε από το νησί και κατετάγη στον ελληνικό στρατό στο Κάιρο. Τιμήθηκε για την ανδρεία του αρνούμενος τον ιταλικό φασισμό.

Δραστήρια και ενεργητική, άφησε το στίγμα της σε ότι καταπιάστηκε. Η  καριέρα της, άκρως ενδιαφέρουσα από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα. Εργάστηκε για 15 χρόνια στον ΟΣΕ σε διάφορες διευθυντικές θέσεις. Eκλέγεται μέλος Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου, δημοτική σύμβουλος στο 7ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων με τον Συνδυασμό Τζ. Τζανετάκη 1982-86 και Πρόεδρος Διαμερισματικού Συμβουλίου 1986 – 1990. Στη συνέχεια, εκλέγεται δημοτική σύμβουλος συνεχώς από το 1990 – 2002 και αντιδήμαρχος σε κοινωνικές, οικονομικές και διοικητικές αρμοδιότητες. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του ΠΙΚΠΑ 1989 -1992, Πρόεδρος του Κέντρου Βρεφών “Μητέρα” 2005, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλλεγγύης 2006, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας 2007, Διοικητής στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός 2008 – 2010, Πρόεδρος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής 2013 έως σήμερα . Αρθρογραφεί κατά διαστήματα για θέματα σχετικά με το αντικείμενό της. Έχει πάρει μέρος ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολλές ειδικές τηλεοπτικές εκπομπές και εκδηλώσεις.  Είναι μέλος πολλών επιτροπών, φορέων και Ιδρυμάτων.  Χόμπι της  είναι η μαγειρική και οι καλές παρέες – Γλ.: Αγγλικά – E-Mail: velentzaev@yahoo.gr ■

Διαβάστε την βιογραφία στην έντυπη δημοσίευση (2013, 8η έκδοση) εδώ.