Συναυλία της Νάνας Μούσχουρη στο Ηρώδειο

Με μία μοναδική συναυλία που πραγματοποιεί σήμερα η Νάνα Μούσχουρη στο Ηρώδειο μας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί της τα 80α γενέθλια της και να ακούσουμε την υπέροχη φωνή της να ερμηνεύει μοναδικά τον ποιητικό λόγο του Νίκου Γκάτσου.  Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση της εκστρατείας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας». Η περιοδεία ξεκίνησε το 2013 και περιλαμβάνει 37 σταθμούς σε όλο τον κόσμο, που συνθέτουν έναν τεράστιο συναυλιακό χάρτη, αφιερωμένη στον Νίκο Γκάτσο. Αφορμή είναι τα γενέθλιά της και η επιθυμία της να τα γιορτάσει εδώ όπου ξεκίνησαν όλα, πλαισιωμένη από τέσσερις μουσικούς και την κόρη της, Λενού, η οποία είναι επίσης τραγουδίστρια.

Η Νάνα Μούσχουρη σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου είχε δηλώσει: «Τριάντα χρόνια από τότε που πρωτοτραγούδησα στο Ηρώδειο, γιορτάζοντας τη συμπλήρωση μίας δεκαετίας από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, γιορτάζω αυτή τη φορά στο ρωμαϊκό θέατρο και τα 80ά γενέθλιά μου. Και σας καλώ να μνημονεύσουμε μαζί, 20 χρόνια μετά την αναχώρησή τους, δύο προσωπικότητες με τις οποίες μοιραστήκαμε την ελληνική άνοιξη του ’60, τον Μάνο και τη Μελίνα».

«Βλέπετε» συνέχισε «κάθε ιστορία έχει αρχή. Εκεί κρύβεται η αιτία, εκεί επωάζεται και ο σκοπός του ταξιδιού, που όλοι ξεκινάμε. Έχω άλλωστε και μία σπουδαία συνταξιδιώτισσα. Όπως και σε πολλές άλλες συναυλίες έτσι και σε αυτή στο Ηρώδειο θα είναι μαζί μου η Λενού, η κόρη μου, που έχει από το 2001 τη δική της καριέρα στο τραγούδι. Είμαι πολύ περήφανη που μοιράζομαι μαζί της τη σκηνή. Είναι ένα όνειρο που βγαίνει αληθινό».

Την Νάνα Μούσχουρη που θα τραγουδήσει με την κόρη της Λενού θα πλαισιώσουν διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί, ο Lucien Di Napoli στο πιάνο και τα φωνητικά, ο Yannick Deborne στη κιθάρα και τα φωνητικά, ο Philippe Pregno στα κρουστά, το φλάουτο και το σαξόφωνο, ο Jean Philippe Roux στο μπάσο και ο Θωμάς Κωνσταντίνου στην κιθάρα και το μπουζούκι.