Σαμακοβίτης Γιώργος

 Αναπληρωτής καθηγητής Αρχιτεκτονικής Εταιρικών Εφαρμογών
Με διεθνή εμπειρία στο ερευνητικό έργο και την εκπαίδευση!

Έχει μια αξιόλογη πορεία όσον αφορά το αντικείμενό του, με διακρίσεις αλλά και ένα σπουδαίο ερευνητικό έργο σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Γεννήθηκε στη  Θεσσαλονίκη, το 1970, ενώ η καταγωγή του είναι από τη  Δράμα

Στη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου γεννήθηκε ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του το 1989. Στη συνέχεια σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (1989 – 1994), όπου και ειδικεύθηκε στην ανάπτυξη πρωτότυπων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για τρισδιάστατη απεικόνιση ιατρικών δεδομένων στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.  Συνέχισε τις σπουδές του και έγινε κάτοχος  μεταπτυχιακύ τίτλου (MSc) σε Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών από τη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Salford της Μ. Βρετανίας το 1996, καθώς και Μάστερ Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου  το 1997. Εκπόνησε τη Διδακτορική του διατριβή (PhD) στη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου με εξειδίκευση σε Συστήματα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής όπου και συνεργάστηκε με μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο πρωτοποριακές Βρετανικές τράπεζες.

Ακολούθησε μια λαμπρή καριέρα. Κατά την περίοδο 1993 – 1999 εργάστηκε ως τεχνικός σύμβουλος πληροφορικής και ανεξάρτητος σύμβουλος πληροφοριακών συστημάτων. Το 1999 – 2006 εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου σε προγράμματα σχεδίασης εφαρμογών Τηλε – εκπαίδευσης (e – Learning). Το 2007 – 2011 συνεργάστηκε ως διδάκτωρ και αντιπρύτανης με το New York College στην Αθήνα. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Εταιρικών Εφαρμογών (Enterprise Architectures) της Σχολής Πληροφορικής & Μαθηματικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Greenwich του Λονδίνου .

Με επιτυχία, διετέλεσε Αντιπρύτανης και Διευθυντής της Σχολής Μηχανικών και Πληροφορικής του New York College στην Αθήνα, καθώς και Ερευνητής της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Έχει 12ετή διεθνή εμπειρία σε διδασκαλία μεταπτυχιακού επιπέδου στην Στρατηγική Πληροφοριακών Συστημάτων, Μεθοδολογίες Έρευνας, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Διαχείρηση Τεχνολογίας και Καινοτομίας, Ηλεκτρονική Τραπεζική, Business Intelligence και Αρχιτεκτονική Εταιρικών Εφαρμογών. Ιδιαίτερα επιτεύγματα και διακρίσεις, τον ακολούθησαν σε κάθε του βήμα.

Από το 1994 μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει ατομικά ή συλλογικά σειρά εργασιών και παρουσιάσεων σε διασκέψεις, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες καθώς και κεφάλαια σε βιβλία στους τομείς της Ιατρικής Πληροφορικής, της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Πληροφοριακών Συστημάτων, της Τηλε- εκπαίδευσης, των Οικονομικών και Τραπεζικών Επιστημών. Το πιο πρόσφατο ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων (1) την μελέτη και ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση οικονομικού εγκλήματος (Financial Fraud Detection & Deterrence), (2) την ανάπτυξη ολοκληρωμένου πλαισίου οικονομικής αποτίμησης επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες (Technological Investment Appraisal) και (3) την μελέτη, αξιολόγηση και σχεδίαση συστημάτων Τηλε – εκπαίδευσης (e-learning) στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Επιπλέον, είναι Επιμελητής και Αξιολογητής σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά και Mέλος της Βρετανικής Ακαδημίας Ανωτάτης Εκπαίδευσης (FHEA). Είναι μέλος της  U.K. HigherEducationAcademy(HEA), AssociationofEnterpriseArchitects (AEA) .Χόμπυ του είναι η  Ζωγραφική και η  Μουσική – Γλ.: Αγγλικά, Γαλλικά – E-Mail: samakovitis@gmail.com■

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της βιογραφίας (2013, 8η έκδοση) εδώ