Λεσουέρ Ζαν – Ζακ

 Διευθύνων Σύμβουλος και Iδρυτής “Αττικό Ζωολογικό Πάρκο”
 Δράση, νέα ιδέα, δημιουργία

Γεννήθηκε στο Fontainebleu, της  Γαλλίας, το 1944. Είναι γαλλικής καταγωγής. Το πολυσχιδές  έμφυτο ταλέντο του, τον έκανε να ασχοληθεί με πολλούς και διαφορετικούς τομείς, ξεχωρίζοντας για τη δράση του και τις καινοτομικές του ιδέες. Έγινε γνωστός από τον εκδοτικό χώρο και την επιχειρηματική του δράση ενώ τα Μέσα Ενημέρωσης είχαν πολλές  φορές στη θεματολογία τους την σημερινή του δημιουργία, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Δράση και νέα ιδέα σημαίνει για εκείνον Δημιουργία.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του το 1963 στο Monte Carlo. To 1963-64 πραγματοποίησε προκαταρκτικές σπουδές Οικονομίας στο Παρίσι. Κατόπιν σπούδασε Υποκριτική στη Δραματική Σχολή Παρισιού με τον Raymond Girard και στην TNP με τον Marcel Marceau και τον Jacques Lecoq.

Μετά τις σπουδές του, εργάστηκε για ένα χρόνο στη βιομηχανία πλαστικών του πατέρα του στη Νίκαια της Γαλλίας.  Στη συνέχεια το 1967 μετέβη στην Αγγλία, όπου εργάστηκε για 18 μήνες ως Μanagement Trainee στην εταιρεία WCB Containers. Το 1969, μετά από 6 μήνες εκπαίδευσης στη Γαλλία, ήρθε στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε σε θυγατρική εταιρεία της PA Management Consultants. To 1971 ίδρυσε την εταιρεία επιλογής στελεχών ESL Personnel Consultants ΕΠΕ.  Σύντομα έδειξε το ενδιαφέρον του, στον εκδοτικό χώρο. Το 1974 ίδρυσε τις Εκδόσεις Χελώνα ΕΠΕ, εκδίδοντας παιδικά βιβλία. Το 1983-84 του έγινε πρόταση να επανεκδοθεί το Readers’ Digest στην Ελλάδα. Το 1984 έβγαλε το περιοδικό “PLAYBOY”. Το 1985 με τις Αθηναϊκές Εκδόσεις Α.Ε.,  συνέχισε με τα  περιοδικά “Elle”, “Car & Driver”, “Λοιπόν”, “Max”, “Avantage”. Το 1992 τα πούλησε στην Hachette Rizzoli. Το ίδιο έτος αγόρασε την εταιρεία Ασπιώτη ΕΛΚΑ, η οποία έκλεισε το 1997. Το 1998 αποφάσισε να ιδρύσει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Θεωρείται σήμερα ένα από τα καλύτερα του είδους του στην Ευρώπη. Είναι ένας χώρος γνώσεων και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους.

Υπήρξε διακεκριμένος στο χώρο του, διετέλεσε  Αντιπρόεδρος Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (1995) και μέλος διαφόρων γαλλικών οργανώσεων (1975 – 1982).

Χόμπι του, η τέχνη και τα ταξίδια.  Γλ.: Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ελληνικά – E-Mail: jl@aticapark.gr – Ιστοσελίδα: www.atticapark.com ■

Διαβάστε την έντυπη έκδοση (2013, 8η έκδοση) εδώ.