Σάλλας Γ. Μιχάλης

Πρόεδρος του Δ.Σ. και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου (CEO) του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Στη συνέχεια, εργάσθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Διεθνούς Συγκριτικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Από το 1983 έως το 1997 ήταν καθηγητής της Οικονομετρίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 1984 έως το 1991 είχε ενεργό ρόλο στις διαδικασίες απελευθέρωσης, εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς και ειδικότερα του χρηματοπιστωτικού τομέα, από διάφορες θέσεις. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορίου, Διοικητής της Ε.Τ.Β.Α., Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Πρόεδρος της πρώτης Επιτροπής Εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τα έτη 1987-1988 και 1998-2007.

Η ανάπτυξη της Τράπεζας Πειραιώς ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 1991, όταν ο ίδιος, επικεφαλής μιας ομάδας σημαντικών Ελλήνων επιχειρηματιών, προχώρησε στην εξαγορά της τράπεζας, από το δημόσιο τομέα.

H βιογραφία του κ. Σάλλα φιλοξενείται στις σελίδες της 3ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2008 μέχρι και σήμερα.