Dr.Παναγιώτης Παπαλάμπρος

«Όταν η επιστήμη συναντά το πνεύμα γίνονται θαύματα!»

MD, DFFP, BMS, BSCCP, CCST Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος και Ειδικός Λαπαροσκόπος & Ειδικός στην Εμμηνόπαυση

Ο Δρ. Παναγιώτης Παπαλάμπρος προέρχεται από οικογένεια με κοινωνικές ανησυχίες με γονείς τον Κωνσταντίνο Παπαλάμπρο και την Ροδόπη Μαυρογένη με απώτερες γενεαλογικές καταβολές από την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και έχει μία κόρη. Όπως κάθε νέος που οραματίζεται το μέλλον του έτσι και ο Δρ. Παναγιώτης Παπαλάμπρος ανακάλυψε από πολύ νωρίς ότι διαθέτει εκείνα τα πνευματικά χαρίσματα και τις ικανότητες που απαιτούνται ώστε να πραγματώσει το όνειρο του και να φανεί χρήσιμος στους συνανθρώπους του.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Αθήνα και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων όπου και αποφοίτησε το 1992. Μέχρι τις αρχές του 1998 είχε ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία σαν ιατρός και συνέχισε με την υποχρεωτική θητεία του στην ύπαιθρο, ένα χρόνο ειδικότητα στη γενική χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και περίπου τρία χρόνια στη Μαιευτική Γυναικολογία ως ειδικευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Από το 1998 μέχρι το Μάιο του 2007 εργάσθηκε στην Μ. Βρετανία σαν Μαιευτήρας Γυναικολόγος σε πολλά διαφορετικά νοσοκομεία όπως «Princess Royal Hospital», «University Hospital Lewisham», «Queen Mary’s Hospital», «King’s College Hospital», «Royal Free Hospital», κ.ά. και είχε την τύχη να έρθει σε επαφή με πολλούς παγκόσμιας αποδοχής γυναικολόγους και να διδαχθεί από αυτούς. Το 2004 πήρε και τον τίτλο του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου στην Ελλάδα. Το 2003 ξεκίνησε την εξειδίκευση στην Κολποσκόπηση στο «King’s College Hospital» του Λονδίνου και τέλειωσε το 2006 αποκτώντας τον τίτλο BSCCP. Επιπλέον, επί τρία χρόνια εστιάσθηκε στην κύρια υπο – ειδικότητά του, που είναι η Ενδοσκοπική Χειρουργική. Μεγάλο μέρος της γνώσης του το πήρε στο «Royal Free Hospital» του Λονδίνου (2004-2006) σαν συνεργάτης του παγκοσμίου φήμης ενδοσκόπου Mr. A. Magos. Εκεί απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική εγχειρητική.

Έχει κάνει σημαντική έρευνα για 2 και πλέον έτη σε νέες τεχνικές ενδοσκοπικών επεμβάσεων για την αντιμετώπιση καλοήθων γυναικολογικών παθήσεων και σε νέα χειρουργικά εργαλεία. Έτσι λοιπόν: α. Εισήγαγε διεθνώς με τον Mr. Magos, το μίνι – ρεζεκτοσκόπιο, για εγχειρήσεις στην μήτρα χωρίς την ανάγκη γενικής αναισθησίας και χωρίς πόνο, με εξαιρετικά αποτελέσματα (δημοσιεύθηκε 01.2009). β. Συμμετείχε ενεργά τόσο στην έρευνα της τεχνικής εισαγωγής στη μήτρα όσο επίσης και της αποτελεσματικότητας του H – Pipelle (νέο εργαλείο που παίρνει βιοψίες, δημοσιεύθηκε 03.2009). γ. Για περίπου 18 μήνες ήταν υπεύθυνος της κλινικής των ινομυωμάτων όπου έγινε έρευνα σε νέες τεχνικές ελάττωσης της αιμορραγίας κατά την διάρκεια αλλά και μετά την λαπαροσκοπική εξαίρεση τους. Ταξίδεψε αρκετές φορές εκτός Αγγλίας προκειμένου να συνεργασθεί με φημισμένους ενδοσκόπους στην Ευρώπη και να διερευνήσει νέους τύπους και μεθόδους επεμβάσεων. Συνεργάσθηκε στην Εμμηνόπαυση με τον μεγάλης φήμης επιστήμονα Mr. Whitehead (2007), θεραπεύοντας πολύ σύνθετα περιστατικά και απέκτησε το δίπλωμα της Εμμηνόπαυσης.

Από τα τέλη του 2007 βρίσκεται στην Ελλάδα. Έχει ανοίξει το Ιατρείο του στο κέντρο της Αθήνας και συνεργάζεται με τα μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια των Αθηνών. Θα ήταν τουλάχιστον αδόκιμο να προσπαθήσει κανείς να ξεχωρίσει ή να ιεραρχήσει το πολυδιάστατο και πολυσήμαντο έργο του Δρ. Παναγιώτη Παπαλάμπρο. Έχει αναλάβει πληθώρα πολύ δύσκολων ή/και σύνθετων περιστατικών τα οποία έχει φέρει εις πέρας με μεγάλη επιτυχία. Τα περιστατικά αυτά έχουν σχέση και με την Μαιευτική και την Γυναικολογία. Όσον αφορά την Μαιευτική κατόρθωσε όχι μόνο να μείνουν έγκυες γυναίκες που είχαν σοβαρά θέματα υγείας αλλά και τελικά να τεκνοποιήσουν υγιή μωρά.

Λόγω της πολύ μεγάλης του μαιευτικής εμπειρίας σε Ελλάδα και Αγγλία, αλλά και της αυταπάρνησης που τον διακρίνει όταν αναλαμβάνει εγκύους γυναίκες, έσωσε αρκετά έμβρυα από υποξία με ότι συνεπάγεται αυτό για την μετέπειτα διανοητική κατάσταση του παιδιού στην υπόλοιπη ζωή του. Περιστατικά δε που κινδύνευσαν να γεννηθούν νωρίς, με ότι σημαίνει αυτό για την περιγεννητική θνησιμότητα, με την στενή παρακολούθηση της εγκύου και την πρώιμη διάγνωση  κατόρθωσε να παραμείνουν τα έμβρυα στην μήτρα και αποφύγουν την μεγάλη προωρότητα. Εδώ ανήκει περιστατικό το οποίο έχανε τις κυήσεις στις 22 εβδομάδες. Κατόρθωσε με ειδική θεραπεία να γεννήσει στις 32 εβδομάδες και τώρα να έχει ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Έχει τέλος φέρει εις πέρας αριθμό περιστατικών με δίδυμες κυήσεις, προεκλαμψία, παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη, κλπ. Όσον αφορά την Γυναικολογία τελειοποίησε την τεχνική για την μείωση της διεγχειρητικής αιμορραγίας κατά την διάρκεια ινομυωματεκτομής με αποτέλεσμα να φέρνει εις πέρας επεμβάσεις κατά τις οποίες αφαιρούνται πολύ μεγάλα ινομυώματα ή/και πολλά σε αριθμό (αφαίρεση μέχρι και 62 ινομυωμάτων), χωρίς να χρειάζεται να μεταγγίζονται οι ασθενείς ή/και να παραμένουν περισσότερο στο νοσοκομείο. Τελειοποίησε την τεχνική της πλαστικής του ενδομητρίου κατά την διάρκεια ινομυωματεκτομής (χωρίς να μικραίνει σε μέγεθος η μήτρα) όχι μόνο να μην έχουν πρόβλημα στην σύλληψη αλλά και να γεννούν οι ασθενείς αυτές τελειόμηνα μωρά. Ειδικές θεραπείες του ουροποιητικού σε γυναίκες με συνεχείς ουρολοιμώξεις (συλλογή περιστατικών για δημοσίευση). Παρατήρηση για ειδική κατηγορία γυναικών με μεγάλη δυσπλασία στον τράχηλο της μήτρας λόγω HPV λοίμωξης και τρόποι αντιμετώπισης εκτός της εκτομής (συλλογή περιστατικών για δημοσίευση).

Συμμετείχε στις ομιλίες που διοργανώθηκαν σε διάφορους Δήμους και Νομούς της χώρας, για 18 περίπου μήνες, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο αφορά την ενημέρωση  γονέων και νέων για την λοίμωξη από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) και την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού.

Είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας. Έχει βραβευθεί τόσο για την συνεισφορά του στην Ιατρική Επιστήμη (για τις έρευνες του κατά την 10ετή παραμονή του στο εξωτερικό, κλπ.) όσο και για την συνεισφορά του στον Ιατρικό Τουρισμό. Έχει συμμετέχει σε ομιλίες αλλά και συνεισφέρει στην εξάπλωση του ιατρικού τουριστικού προϊόντος σε χώρες του εξωτερικού με ακρογωνιαίο λίθο την Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, κλπ.  

Έχει κάνει δεκάδες ομιλίες σε αγγλικά, ευρωπαϊκά και ελληνικά συνέδρια και σεμινάρια. Έχει μεγάλη διδακτική εμπειρία αφού δίδαξε τα μυστικά των ενδοσκοπικών επεμβάσεων σε πολλούς γυναικολόγους, όχι μόνο από την Αγγλία αλλά και από όλο τον κόσμο. Θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στην ειδικότητα του.

Είναι μέλος σε πολλές ιατρικές εταιρείες διεθνούς ακτινοβολίας, όπως: Μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας του Τραχήλου της μήτρας (BSCCP). Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολόγων Ενδοσκόπων (ESGE). Μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Γυναικολόγων Ενδοσκόπων (BSGE). Μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (BMS). Μέλος της Βρετανικής Κοινότητας Οικογενειακού προγραμματισμού (FDDP)

Στο χρόνο που διαθέτει για τον ίδιο, ασχολείται με Φιλοσοφία, Ιστορία.
Ομιλεί την αγγλική, την ιταλική και την γαλλική γλώσσα.

EMail:ppapalampros@gmail.com
Ιστοσελίδα:http://gynaikologos-panagiotis-papalampros.gr/