Αντώνιος-Μάριος Βένιος

«Ο ταλαντούχος κατασκευαστής αεροπλάνων από το Ηνωμένο Βασίλειο σε ανοδική πτήση χαράσσοντας τις δικές του αερογραμμές με προορισμό την διοίκηση επιχειρήσεων στην Ελλάδα!»

Διευθύνων Σύμβουλος της CWT στην Ελλάδα

Ο Αντώνης-Μάριος Βένιος γεννήθηκε στην Αθήνα με γονείς τον Γιώργο και την Περσεφόνη. Είναι νυμφευμένος με την Μαρία και έχει δύο κόρες την Αθηνά και τη Θάλεια.

Απέκτησε Master στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) με Άριστα από το Cranfield University (UK) και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διοίκηση επιχειρήσεων επίσης με Άριστα από το Lancaster University (UK). Επίσης, κατέχει το Master στη Αεροδιαστημική από το Cranfield University (UK) καθώς και Bachelor στην Αεροναυπηγική με Άριστα από το University of the West of England (UK).

Ξεκίνησε την εντυπωσιακή επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Project Manager – A340, BAe Systems στην «Airbus SAS» στην Αγγλία (2000 – 2004). Κατόπιν ανέλαβε ως Head of Braking & Steering Systems – A350 στην ίδια εταιρεία σε Αγγλία και Γαλλία (2004 – 2007) όπου εξελίσσεται σε Group Portfolio Manager στην «Invensys Rail Group» στην Αγγλία, Ισπανία, Αμερική, Αυστραλία και Ινδία (2007 – 2012). Το ίδιο έτος είναι Managing Partner στην «ergonven» στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο και το 2016 ανελίσσεται σε Διευθύνων Σύμβουλο στην «CWT Greece» μέχρι σήμερα.

Στην Airbus  έλαβε το «Airbus Award for Excellence» για τρία συνεχόμενα χρόνια πάνω στην Τεχνολογία, Καινοτομία, και Customer Value. Υπήρξε επικεφαλής της Βρετανικής ομάδας για την σχεδίαση του Brake-to-Vacate, μία πρωτοπόρα εφαρμογή που δίνει την δυνατότητα στο αεροπλάνο να προσγειωθεί και να «φτάσει» αυτόματα σε προεπιλεγμένη από τον πιλότο έξοδο του αεροδιαδρόμου, το όποιο βρίσκεται τώρα σε λειτουργία στο Airbus A380, και επιλέχθηκε για το παγκόσμιο βραβείο καινοτομίας της Airbus. Ως στέλεχος της «ergonven», διατέλεσε επικεφαλής σε μία σειρά εταιρικών restructurings και πωλήσεις portfolios και εταιριών σε ιδιαίτερα επωφελείς αποτιμήσεις σε μακροχρόνια επενδυτικά σχήμα, εξασφαλίζοντας το going-concern των εν λόγω επιχειρήσεων και τη διαφύλαξη θέσεων εργασίας εν μέσω της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας.

Έλαβε το Bachelor στην Αεροναυπηγική και βραβεύτηκε με το «Institute of Electrical Engineering Prize for Outstanding Achievement». Κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακό διπλώματος στη διοίκηση επιχειρήσεων βραβεύτηκε με το «Outstanding Achievement Prize» και «Best Project Prize». Τιμητική διάκριση αποτελεί και ο Διορισμός του στο advisory board του CEO Clubs Greece.

Είναι Μέλος του Advisory Board at CEO Clubs Greece, Μέλος στην Ένωση Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Μέλος του Royal Aeronautical Society, London καθώς και Μέντορας & Coach στο Orange Grove, Μέντορας στο enter-grow-go (egg) και Μέντορας στο Job-Pairs

Στον ελεύθερο χρόνο που διαθέτει για τον ίδιο ασχολείται με τα ταξίδια, την γυμναστική, την  ιστιοπλοΐα και το DIY

Ομιλεί άπταιστα Αγγλικά και ικανοποιητικά Γερμανικά

E-Mail:  anthony.venios@googlemail.com

Ιστοσελίδα: www.mycwt.com