Ολιάνα (Όλγα) Σπυριδοπούλου

“Χάραξε” νέους επιχειρηματικούς δρόμους

Αφουγκράζεται τον παλμός της αγοράς, τις τάσεις, τις ανάγκες που επιτάσσουν οι καιροί και βρίσκεται πάντα στις επάλξεις με νέες ιδέες που εκφράζουν κάθε γυναίκα. Με ανοιχτούς ορίζοντες εργάζεται και δημιουργεί για τη νέα μόδα της γυναίκας και το στυλ της διαχρονικότητας, καθώς είναι η μέντορας άλλων γυναικών επιχειρηματιών μετά τη δική της πορεία και το δρόμο που χάραξε, το μοναδικό!

71b1916e5de31f2fe0f53be27d0442d2_400x400Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1967.  Αντλεί την καταγωγή της από την Κόρινθο και το Σοχούμ Ρωσίας. Ο παππούς Χρήστος Ρ. εργάστηκε στους Ελληνικούς Σιδηροδρόμους, ο παππούς Στέφανος ήταν καπνέμπορος, στην Ελλάδα έφθασαν η γιαγιά Όλγα Παυλίδου με τα παιδιά της στον μεσοπόλεμο. Ο πατέρας της είναι πολιτικός μηχανικός, εργάστηκε σε πολλά γνωστά δημόσια και ιδιωτικά έργα. Η μητέρα της διατηρούσε ένα από τα κομψότερα ατελιέ της Αθήνας. Αδέλφια της ο Τάκης Αθανασόπουλος συγγραφέας μεταφραστής, και η Τζία Δουράκη Σαρμπάτλη επιχειρηματίας.

Ήταν προορισμένη να κάνει καριέρα στο κλασικό μπαλέτο και εξέπληξε όλους στον περίγυρό της όταν σε ηλικία 17 ετών άλλαξε κατεύθυνση, μετακόμισε Λονδίνο και σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Απέκτησε το πτυχίο του Richmond College (Univerisity) το 1987 και το ΜΒΑ από το Strayer College το 1988. Μετεκπαιδεύτηκε στο Διεθνές Μάρκετιγκ στο Boston University το 1990. Έχει παρακολουθήσει ακόμη κύκλους σπουδών στην εσωτερική διακόσμηση (1993).

Είναι δραστήρια και το μυαλό της ευρηματικό, είναι η γυναίκα επιχειρηματίας.  Έζησε στο Λονδίνο από το 1984 έως το 2004, εργάστηκε σε διάφορες δουλειές όπως σε real estate, εκδοτικούς οίκους, και οίκους μόδας με επιτυχία αποκτώντας πολλές εμπειρίες χρήσιμες για εκείνη και το περιβάλλον της . Το 2004 επιστρέφει στην Αθήνα και το 2005 δημιουργεί την οn line επιχείρηση με την ονομασία starbags, απευθυνόμενη κατ αρχάς στην ενοικίαση επώνυμων πολυτελών τσαντών για γυναίκες ενώ σταδιακά διεύρυνε τον κύκλο των προϊόντων της και στον χώρο της πώλησης, με αυστηρά διεθνώς υψηλής ποιότητας ετικέτες (Louis Vuitton, Chanel, Balenciaga, κ.α.).

papoutsia545Ιδιαίτερο επίτευγμα αποτελεί για εκείνη το γεγονός ότι είναι μέντορας άλλων γυναικών επιχειρηματιών, μετά την πετυχημένη της δραστηριότητα.

Χόμπι της είναι ή μελέτη βιογραφιών επιχειρηματιών, οι ταινίες, τα ταξίδια, η γυμναστική, Social Media, Networking, Εξόδους σε επιλεγμένους χώρους για φαγητό.

Γλ. Αγγλικά . E-Mail: os@starbags.gr