Οφλούδη-Γιαβρόγλου Μαρίνα

Κατέκτησε την κορυφή!

Από νεαρή ηλικία βρέθηκε στο τιμόνι του πιο νευραλγικού τομέα του επιχειρηματικού χώρου εκείνου των πωλήσεων και των εξαγωγών, κι εκείνη άπλωσε βαθειά τις επιδιώξεις και τις ιδέες της. Οι καινοτόμες στρατηγικές της, την έφεραν ψηλά με πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα  κατακτώντας την κορυφή. Κάνοντας έτσι τα όνειρά της πραγματικότητα.  Γεννήθηκε στη  Θεσσαλονίκη το  1950, σε ένα περιβάλλον που την ενέπνευσε για τη  δημιουργική σκέψη αποκτώντας γνώσεις οι οποίες αποτέλεσαν ένα γερό εφόδιο για το μέλλον.

Αποφοίτησε από τη Γαλλική Σχολή στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Business Administration στο St. Godrich College στο Λονδίνο και στο Houston College στο Τέξας των Η.Π.Α.

Η καριέρα της ουσιαστικά ξεκίνησε το  1981, όταν άρχισε να δραστηριοποιείται  στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Αρχικά ανέλαβε  τον τομέα των πωλήσεων και εξαγωγών της “Ελαιουργίας – Βαμβακουργίας Θεσσαλονίκης” που ίδρυσε το 1950 ο πατέρας της. Το 1988, μετά το θάνατο του πατέρα της και έχοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο, αναλαμβάνει τη διοίκηση της εταιρείας “Μύλοι Σόγιας Α.Ε.”

Η  εταιρεία “Μύλοι Σόγιας Α.Ε.” ιδρύθηκε το 1970 και ήταν η πρώτη εταιρία παραγωγής σογιέλαιου και σογιάλευρου στην Ελλάδα. Το 1988 η εταιρεία αρχίζει την τυποποίηση και διάθεση στην ελληνική και διεθνή αγορά του συσκευασμένου σογιέλαιου “το Λαμπερό”, πιστοποιημένου από το διεθνές σήμα σόγιας από την Αmerican Soybean Association. Η εταιρεία επεξεργάζεται και εμπορεύεται σογιέλαιο, αραβοσιτέλαιο και ηλιέλαιο, τροφοδοτώντας τις μεγαλύτερες  τυποποιητικές μονάδες της χώρας, παράλληλα έχει αναπτύξει εξαγωγική δραστηριότητα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, ενώ διευρύνει συνεχώς τις δραστηριότητες και τις επενδύσεις της σε ξένες χώρες. Το 1990 η εταιρεία επεκτείνεται στον κλάδο των λαδιών με την εισαγωγή και εμπορία αραβοσιτέλαιου και ηλιέλαιου αλλά και στην εμπορία δημητριακών όπως το καλαμπόκι, το σιτάρι, το κριθάρι, η βρώμη, κ.ά. Το 1991 ολοκληρώνει και εγκαινιάζει τη νέα επένδυση της εταιρείας, τη λειτουργία της μονάδας ξήρανσης και αποθήκευσης καλαμποκιού στο Χρυσοχώρι Καβάλας. Το 2000 πραγματοποιεί  εξαγορά  εταιρίας ελαιολάδου , η οποία συγχωνεύτηκε με το κλάδο τυποποίησης της “ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ” Α.Ε. και μετονομάστηκε σε “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ Α.Ε.” (H.F.O). Η νέα εταιρία ειδικεύεται στην παραγωγή, τυποποίηση, συσκευασία και εμπορία όλων των ειδών ελαιόλαδου, με έμφαση στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, επιλεγμένο από περιοχές με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές. Ακόμη, η εταιρεία παράγει και εμπορεύεται μια μεγάλη ποικιλία από ελιές επιλεγμένης ποιότητας, καθώς και υψίστης ποιότητας σογιέλαιο, ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο και κορυφαίας ποιότητας προϊόντα delicatessen. Η εταιρεία έχει αναπτύξει τις εξαγωγές της προς τις Η.Π.Α., την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Βραζιλία και την Ευρώπη. Το 2005 ολοκληρώνεται στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης η νέα επένδυση συγκέντρωσης, αποθήκευσης και διάθεσης δημητριακών αλεύρων και ελαίων. Το 2006 δημιουργεί θυγατρική εταιρία συλλογής και διάθεσης αγροτικών προϊόντων στη Βουλγαρία με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Το 2007 ιδρύει μαζί με την οικογένεια  Αχιλλέα Φώλια την εταιρεία “GF ENERGY ΑΒΕΕ”, η οποία ασχολείται με την παραγωγή βιοκαυσίμων σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΟΚ. Σήμερα συνεχίζει να είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας “Μύλοι Σόγιας Α.Ε.”  που είναι μέχρι και σήμερα αμιγώς Ελληνική, με διακρίσεις σε παραγωγικό και εμπορικό επίπεδο και επιδόσεις που σήμερα την κατατάσσουν στις τριάντα μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας και στις δέκα μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων, ενώ η τέταρτη γενιά της οικογένειας, η κόρη της Νίκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος στην εταιρεία “Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια Α.Ε.”  και ο γιος της Στάθης, Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία “GF ENERGY ΑΒΕΕ” συνεχίζουν το επιτυχημένο έργο της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία “Μύλοι Σόγιας Α.Ε.” κατέλαβε μία από τις πρώτες θέσεις στην λίστα “The most admired enterprises” της STAT BANK  για το έτος 2014.  

Ιδιαίτερο επίτευγμα αποτελεί το γεγονός ότι παράλληλα με την επιτυχημένη επιχειρηματική της δραστηριότητα, έχει αναπτύξει έντονο κοινωνικό έργο συμμετέχοντας στο Σύλλογο “Ελπίδα” , στο Σύλλογο “Οι Φίλοι του Παιδιού”, «ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΕΛΛΑΔΟΣ». Η επιτυχία της όλα αυτά τα χρόνια έχει  γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό με άρθρα, όσον αφορά  το έργο της, την επιχειρηματική και φιλανθρωπική της δράση. Οι σταθμοί  στην καριέρα της και στην ανοδική της πορεία της, έχουν καταγραφεί και  δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο , σε έγκριτα ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.), του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωωτροφών (Σ.Ε.ΒΙ.Ζ), του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησεως Ελαιολάδου (Σ.Ε.ΒΙ.Τ.ΕΛ), του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος – Λατινικής Αμερικής, του Ελληνο-Βραζιλιανού Επιμελητηρίου, του Αραβο-Eλληνικού Επιμελητηρίου, του Ελληνο-Aμερικανικού Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιχειρηματιών, της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου “Φίλαιος” κ.ά. Γλ.: Αγγλικά, Γαλλικά – E-Mail: m.giavroglou@soya-mills.grΙστοσελίδα: www.soya-mills.gr ■