Νίκος Χατζηνικολάου

Κατάκτηση υψηλών στόχων!
 Διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος και μέλος Δ.Σ. της Pfizer Hellas

Στη ζωή του γνώρισε την ανοδική πορεία και την καταξίωση, δεν είναι τυχαίο ότι κατέχει μια από τις υψηλότερες θέσεις στην εταιρεία όπου εργάζεται και έχει λάβει πολλές ενδοεταιρικές διακρίσεις. Εκείνο που τον οδήγησε στην επιτυχία ήταν  προσωπικότητά του. Το πηγαίο του ταλέντο του διασφάλισε την κατάκτηση των υψηλών στόχων. Προικισμένος με έντονη κοινωνική ευαισθησία έφερε εις πέρας ότι του ανατέθηκε σημειώνοντας  μια δράση στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

105Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Η Αθήνα είναι η πόλη όπου ζει. Έλκει την καταγωγή του από τη Σμύρνη και τα Τρίκαλα (Θεσσαλία). Οι παππούδες του ήταν έμπορος και φαρμακοποιός αντίστοιχα. Ο αείμνηστος Απόστολος Καλδάρας, ένας από τους αξιολογότερους μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς του λαϊκού τραγουδιού, ήταν θείος του. Στην Αθήνα την πόλη που μεγάλωσε έμαθε και τα πρώτα γράμματα. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 15ο Λύκειο Αρρένων Αθηνών. Ακολούθησαν σπουδές στην Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου όπου απέκτησε “Master of Science in Biology”. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων, με κορυφαίο τη συμμετοχή του στο Pfizer European Leadership Development Program που πραγματοποιήθηκε στο INSEAD, Fontainebleau (France) το 2001.  Στην καριέρα του έχει σημειώσει σημαντικούς  σταθμούς οι οποίοι ήταν όλοι τους ανοδικοί. Εργάζεται στην “Pfizer Hellas” από το 1987. Στην αρχή ξεκίνησε ως ιατρικός επισκέπτης και  στη συνέχεια  κατέλαβε διάφορες θέσεις, αυξανόμενης κάθε φορά ευθύνης, στο τμήμα Marketing. Το 2006 ανέλαβε Διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος της εταιρείας για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Το 2014 ανέλαβε επίσης στον τομέα ευθύνης του τη Σερβία, την Αλβανία και άλλες χώρες των Κεντρικών Βαλκανίων.

press_ph1Ένα σύνολο από ιδιαίτερα επιτεύγματα σκιαγραφούν την προσωπικότητά του και τη δράση που κατά καιρούς έχει αναπτύξει. Σημείωσε  επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία στην “Pfizer Hellas”. Έχει έντονη κοινωνική δράση και είναι ιδρυτής και μέλος της Ορχήστρας “PFIZER HELLAS BAND” που δίνει συναυλίες σε διάφορα ιδρύματα με έμφαση σε ΚΑΠΗ και γηροκομεία. Η ερασιτεχνική ορχήστρα της “Pfizer Hellas”, με όχημα την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας και την αγάπη τους για τη μουσική, ξεκίνησε τον κύκλο των δράσεών της στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Βασικός στόχος των εργαζομένων που συμμετέχουν είναι να στηρίξουν και να βελτιώσουν την καθημερινότητα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά, σε συνεργασία με Τοπικούς Φορείς, Συλλόγους και Οργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

251Με την εργατικότητα που τον διακρίνει διαθέτει στο ενεργητικό του, μεγάλη αρθρογραφία και θεματολογία σχετική με τις νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας. Πολλές συνεντεύξεις του για το ίδιο θέμα έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο, ενώ μιλά συχνά σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Έχει επίσης δημοσιεύσει πολλά άρθρα για το λαϊκό τραγούδι. Έγραψε την βιογραφία του Α. Καλδάρα με τίτλο “Απόστολος Καλδάρας: Αναφορά στη ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού”, εκδ. Ιανός, Θεσσαλονίκη 2008, το οποίο παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Διετέλεσε μέλος της επιστημονικής επιτροπής του διεθνούς Forum “Βιοεπιστήμες και Καρκίνος” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2013.  Χόμπι του είναι η μουσική, η συγγραφή, το διάβασμα. Γλ: Αγγλικά, Ρουμανικά

E-Mail: nick.hatzinikolaou@pfizer.com