Μιχάλης Βλασταράκος

Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Ωτορινολαρυγγολόγος
Επιστήμονας με ικανότητες και ενδιαφέροντα!

Γεννήθηκε στην Aρεόπολη Λακωνίας, το 1948. Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που του δόθηκαν πρότυπα από τους σημαντικούς του προγόνους. Ο ίδιος έδειξε ζήλο για τη μάθηση από πολύ νεαρή ηλικία και αργότερα αρίστευσε.

Οι κλήσεις του τα ταλέντα του και η κοινωνική του ευαισθησία τον ώθησαν να ασχοληθεί με τα κοινά. Ασχολείται συστηματικά με την κοινωνική ζωή του τόπου με την συμμετοχή του σε διάφορους φορείς και οργανώσεις. Αυτό αποτελεί ιδιαίτερο επίτευγμα καθώς η προσφορά του και η δράση του στο έργο του, απλώνεται και σε άλλους ορίζοντες. Και ως γιατρός είναι πάντοτε κοντά στον άνθρωπο.

Έλκει την καταγωγή του από την Αρεόπολη και το Σκαμνάκι Λακωνίας. Ο παππούς Θεόδωρος μετανάστευσε στις ΗΠΑ στις αρχές του προηγούμενου αι., και ο πατέρας του το 1913. Ασχολήθηκαν με τον χώρο της εστίασης. Μέλη της ευρύτερης οικογένειας υπήρξαν εθελοντές στον Μακεδονικό Αγώνα όπου και σκοτώθηκαν, για την ηρωική τους στάση τιμήθηκαν από το Κράτος. Ο παππούς Βασίλης ήταν μεγαλογεωκτήμων στην Λακωνία. Αδέλφια του η Ευσταθία, ο Θεόδωρος, ο Βασίλης, ο Αναστάσιος, η Μαρία και ο Κυριάκος.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Αρεόπολη, αποφοίτησε από Λύκειο Αθηνών το 1966. Απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1972. Υπηρέτησε την θητεία του στο Υγειονομικό Σώμα (1973 – 1975). Έκανε την υπηρεσία υπαίθρου στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας 1976. Ειδικεύτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων και στο Ιπποκράτειο ως ωτορινολαρυγγολόγος (1977 – 1980). Στη συνέχεια μετεκπαιδεύθηκε στην Αγγλία στην ΩΡΛ Πανεπιστημιακή Κλινική του ENT Hospital of London (1981). Από τα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό στο δρόμο ταχύτητος 100 μέτρων. Χρημάτισε επίσης βοηθός στην Έδρα της Ανατομίας ως αριστούχος φοιτητής.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του, ανέλαβε υπεύθυνος του ακοολογικού και νευροωτολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” (1981 – 1987). Μη αποδεχόμενος τον διορισμό του στο ΕΣΥ, άσκησε τα ιατρικά του καθήκοντα στον ιδιωτικό χώρο από το 1987 έως σήμερα. Συνεργάζεται με διάφορα θεραπευτήρια και διατηρεί το ιατρείο του στην Καφαντάρη 33, Αθήνα.

Αναμφισβήτητα είναι ένας διακεκριμένος επιστήμονας στο χώρο του, αρθρογραφεί για θέματα επιστημονικά ιατρικά και κοινωνικοπολιτικά. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χόμπι του είναι το διάβασμα (ιστορία και λογοτεχνία κυρίως), ο αθλητισμός, το κολύμπι, η πεζοπορία, η μουσική (έντεχνη ελληνική και κλασική). Γλ.: Αγγλικά. E-Mail: mvlastarakos@hotmail.com ■

Διαβάστε την έντυπη δημοσίευση της έκδοσης (2013, 8η έκδοση) εδώ.