Αναστ. Μαντζαβίνος

Ζωγράφος.

Μαθήτευσε δίπλα στον ζωγράφο Γ. Μόραλη Δίδαξε στη Σχολή Βακαλό Σχέδιο το διάστημα 1985-94. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη Ζωγραφική και παρουσίασε τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό το 1984-2009. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές γνωστών συλλεκτών. Ενδεικτικά: Λιακουνάκος, Χρ. Χριστοφής, Σ. Φέλιος, Β. Φρυσίρας κ.ά. Χαρακτηρίζεται από την ιδέα της μελαγχολίας αλλά και της βαθύτερης φιλοσοφικής ματιάς για τη ζωή.

mantzavinos anastasios1

Για τη ζωγραφική του έχουν δημοσιευτεί επαινετικά σχόλια και κριτικές: “… δεν πρόκειται για μια ζωγραφική χειρονομιακή αλλά για μια εξόχως εκφραστική, που, αν και ριζωμένη στη Δύση, αγαπά τον πρωτογονισμό, δεν ενδιαφέρεται για το βάθος της προοπτικής και κοιτάζει τον θεατή κατάματα …” ή “… διακατέχεται από τη δύναμη του χρώματος και κυριαρχείται από το πάθος του για το σχέδιο …” (από την Ελισάβετ Πλέσσα).

Η βιογραφία του κ. Ματζαβίνου φιλοξενείται στις σελίδες του Who is Who από την 5η έκδοση που κυκλοφόρησε το 2010 μέχρι και σήμερα.