Λαιμός Γιώργος

Διευθύνων Σύμβουλος της “BLOSSOM MARITIME CORPORATION”

Από το 1970 έως το 1972 σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Εμποροπλοιάρχων Ασπροπύργου, απ’ όπου έλαβε τα διπλώματα του Ανθυποπλοιάρχου και του Υποπλοιάρχου. Κατόπιν πήγε στο Λονδίνο για να σπουδάσει Ναυτιλιακά και Οικονομικά στο Morley College. Στο Λονδίνο παρακολούθησε επίσης σεμινάρια στο City of London Polytechnic.

Από το 1972 έως το 1975 εργάστηκε σε διάφορα εμπορικά πλοία. Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο εργάστηκε στην ασφαλιστική εταιρεία “Lloyd’s” και στην τράπεζα “Westminsterbank”. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο γραφείο του πατέρα του. Το 1984 ίδρυσε την “GEOMAR SHIPPING” με αντικείμενο τη διαχείριση πλοίων. Το 1993 η εταιρεία μετονομάστηκε σε “BLOSSOM MARITIME CORPORATION”. Κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Το 2005 ανέλαβε τη διαχείριση πέντε πλοίων αμερικανικής εταιρείας. Πέρα από την επιτυχή σταδιοδρομία του στη Ναυτιλία έχει να παρουσιάσει και σημαντική καλλιτεχνική παρουσία στο χώρο της μουσικής.

Η ενασχόλησή του με το αντικείμενο ξεκίνησε σε ηλικία 8 ετών με μαθήματα ακορντεόν. Αργότερα, εφόσον διαπιστώθηκε το ταλέντο και η κλίση του στη μουσική, ασχολήθηκε με το πιάνο. Από την αρχή φάνηκε ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό χόμπι αλλά για τρόπο έκφρασης που το υποστήριξε με μεγάλο πάθος. Παρά τις ελάχιστες ώρες που του παραμένουν από την επαγγελματική του ενασχόληση, βρίσκει το χρόνο για να συνθέσει και να δημιουργήσει στο χώρο της μουσικής. Έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους σε συνεργασία με το Β. Πιτσιλαδή (“Oasis” και “Conquistador”). Επίσης έχει δώσει τη σύνθεσή του με τίτλο “Aphrodite’s Melody” στο Ν. Φώσκολο για την ταινία “Άγρια Νιάτα”. Συνεργάστηκε με τους Σ. Ράλλη και Γ. Σωτηρόπουλο στο δίσκο “Ώρα να μιλήσουμε για αγάπη”. Συμμετείχε τρεις φορές στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision (1983-85), όπου κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση. Το 2007 κυκλοφόρησε το δίσκο “Eclipse” και πρόσφατα το δίσκο “Echoes”. Τώρα ετοιμάζει μια νέα δισκογραφική δουλειά για τον Σύλλογο “ΕΛΠΙΔΑ”.

Ως απόγονος της γνωστής εφοπλιστικής δυναστείας, αποδεικνύει ότι εκτός από δραστήριος και ικανός στη ναυτιλία, μπορεί με την ίδια άνεση να κινηθεί στο μαγικό κόσμο της μουσικής και να διαχειριστεί τις νότες και τις λέξεις με μαεστρία. Σε ότι αφορά την εταιρεία του, πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές ναυτιλιακές εταιρείες του χώρου, που έχει αναδειχθεί κατά το πέρασμα του χρόνου και που ανήκει στην αφρόκρεμα της Ελληνικής και διεθνής ναυτιλίας

Διαβάστε για τον κ. Γιώργο Λαιμό εδώ