Κάρταλης Βασίλης

COO – Γενικός Διευθυντής – South East Real Estate Group

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος. Ακολούθησαν σπουδές A levels στο Hellenic College of London (1983 – 1984). Το 1991 έλαβε πτυχίο Φιλοσοφίας – Κοινωνιολογίας από το Northeastern University της Μασαχουσέτης. Το 1995 και για επτά χρόνια παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα πλάι στον φιλόσοφο Στέλιο Ράμφο. Μελέτησε Πλάτωνα, Αριστοτέλη, τη Βίβλο, Βυζαντινούς και σύγχρονους φιλόσοφους. Το 2009 πραγματοποίησε εξειδικευμένη εκπαίδευση στο ευρύτερο αντικείμενο του RealEstate – OCW στο Sloan School of Business – MIT. Από το 2012 παρακολουθεί σπουδές μετεκπαίδευσης στις Πολιτικές Επιστήμες στο London School of Economics and Political Science (όπου θα το ολοκληρώσει το 2015). Παράλληλα, από το 2014, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο γνωστικό αντικείμενο του Global Business Development στο Said Business School του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

kartalis-3

Yiannis Kounelis Tate Gallery London

Το 1991 επιστρέφει από την Αμερική και ξεκινά την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Εργάζεται ως Buying Agent για λογαριασμό εταιρίας ενδυμάτων. Αναλαμβάνει την παραγωγή ενδυμάτων στην Ελλάδα ξένων αντιπροσωπειών, που εδρεύουν στην Ευρώπη. Το χρονικό διάστημα 1993 – 1995, αναλαμβάνει καθήκοντα Purchasing and Production Manager σε εταιρία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ιταλικών ενδυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Άπω Ανατολής. Το 1995 ξεκινά η ενασχόληση του με τον κλάδο του Real Estate. Εντάσσεται στο ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου “Promodes” μετέπειτα “Όμιλος Carrefour” ως Expansion and Development Manager, με βασική αρμοδιότητα την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της “DIA – Discount Super Markets”. Συνέχισε να κατέχει την ίδια θέση και μετά τη συγχώνευση της “Promodes” με την “Carrefour”, έχοντας ήδη επιτύχει την δημιουργία 200 νέων καταστημάτων. Το 2002 καιγιαέναχρόνοανέλαβε Stores Development and Expansion Director της “Carrefour Marinopoulos”. Σε σύντομο χρονικό διάστημα συνέβαλε στη δημιουργία 14 νέων καταστημάτων του ομίλου σε όλη την Ελλάδα. Το 2003 έως και το 2005 συνεργάστηκε με την εταιρία “Intra development”, του Ομίλου “Intracom”, διατελώντας Commercial Director υπεύθυνος για το κομμάτι εμπορικής εκμετάλλευσης, στο έργο ανέγερσης του νέου Σταδίου Καραϊσκάκη. Το 2006 αναλαμβάνεικαθήκοντα Business Development and Expansion Manager στην “Praktiker Hellas”. Επιτυγχάνοντας σημαντικές συμφωνίες και την ίδρυση πολλών νέων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, το 2009 ορίζεται Business Development and Expansion Manager Ελλάδας και Τουρκίας, έχοντας πλέον στις αρμοδιότητες του την εξάπλωση της εταιρίας και στην Τουρκία. Το 2013 αποχωρεί και ξεκινά τη δική του εταιρία Real Estate “EL.VA.”, ώσπου λίγο αργότερα ανέλαβε την διοίκηση του South East Group. Mε πολυετή πλέον πείρα στον ευρύτερο κλάδο του Real Estate, ασχολείται με ότι άπτεται του κλάδου και αναπτύσσει συνεργασίες με χώρες του εξωτερικού (Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ρωσία, Αραβικά Εμιράτα, Κίνα κ.α.).

kartalis-2

London’s Directors Club – Oxford University event for Oxford Business Alumni Network.

 Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του θητείας στον όμιλο “Carrefour” συνέβαλε στη δημιουργία σημαντικού αριθμού καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, το χρονικό διάστημα που εργάστηκε στην “Praktiker”, διπλασίασε τον αριθμό των υπαρχόντων καταστημάτων.

Είναι μέλος του International Real Estate Federation (FIABCI) και του Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS)