Κωνσταντίνος Φρουζής

Στη κορυφή της διοίκησης!

Πρόεδρος Σ.Φ.Ε.Ε., Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Novartis

 

ΦρουζηςΠρόκειται για μια εξέχουσα προσωπικότητα με μεγάλη πορεία και σημαντική δραστηριότητα στο κλάδο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας. Η παρουσία του άκρως σημαντική σε θέσεις κλειδιά Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματική του πορείας. Κατείχε εξέχουσες διοικητικές θέσεις σε σημαντικούς επιχειρηματικούς κλάδους και βιομηχανίες. Με τη δράση του και τις στρατηγικές που ανέπτυξε έδωσε ώθηση στις τηλεπικοινωνίες, το λιανικό εμπόριο, τα καταναλωτικά προϊόντα, τα πετρέλαια και την φαρμακοβιομηχανία. Με ότι κι αν ασχολήθηκε οι επιδόσεις του ήταν άριστες. Έφθασε στο υψηλότερο σκαλοπάτι της διοίκησης επιχειρήσεων. Ακούραστος συνεχίζει να εργάζεται σε διευθυντικές θέσεις αποδεικνύοντας το ταλέντο του, τη διορατικότητά του και τις σπάνιες γνώσεις του, πάνω στο τομέα της διοίκησης και του Μάρκετινγκ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960. Αφού ολοκλήρωσε τις μαθητικές σπουδές του στη Λεόντειο Σχολή. Κατόπιν έφυγε από την Ελλάδα για σπουδές στο εξωτερικό, εκεί πραγματοποίησε σπουδές Εφαρμοσμένων Επιστημών (Μαθηματικά–Φυσική-Χημεία) στο National Mediterranean Polytechnic-Nice, Γαλλία. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη Χημεία, στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Κατόπιν έλαβε πτυχίο Χημικού Μηχανικού από το Ecole Nationale Superieure des Industries Chimiques – Nancy, Γαλλία. Παράλληλα, κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το ίδιο Πανεπιστήμιο στην Οικονομία και Μηχανική. To 1985 πραγματοποίησε επιπλέον μεταπτυχιακές σπουδές, στο Ecole Nationale Superieure du Petrol et des Moteurs – Paris, Γαλλία. Αφού είχε αρχίσει να δουλεύει στην L’OREAL συνέχισε τις οικονομικές του σπουδές στο Institut European d’Administration des Affaires (INSEAD), Fontainebleau, Γαλλία.

Δεν έπαψε ποτέ να παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα του. Έχει παρακολουθήσει Executive Leadership Programs στο International Institute for Management Development (IMD), Ελβετία, το Tuck School of Business, Dartmouth και το Harvard University Η.Π.Α.

DSC_0181Η καριέρα του ξεκινάει από νωρίς από τα χρόνια των σπουδών του στο εξωτερικό όπου απέκτησε γνώσεις από σημαντικούς δασκάλους αποκτώντας παράλληλα τη διεθνή εμπειρία, στο τομέα των μεγάλων βιομηχανιών και πολυεθνικών εταιριών. Το 1985, παράλληλα με τις σπουδές του, ξεκίνησε να εργάζεται ως Financial Engineer στην πετρελαϊκή εταιρία EFL Total S.A. στη Γαλλία, υπεύθυνος για την οικονομική ανάπτυξη βιομηχανικής μονάδας. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, ξεκίνησε την καριέρα του στην πολυεθνική εταιρία “L’OREAL S.A.”, ως Key Account Manager και στη συνέχεια ως Sales Director, θέση την οποία κατείχε έως το 1991. Αργότερα μεταφέρθηκε στο Marketing στα κεντρικά της L’OREAL στο Παρίσι και όταν επέστρεψε πήρε το ρόλο του CCO της L’OREAL HELLAS ως το 1996, κατόπιν συνεχίζει την καριέρα του στον Όμιλο “Promodes Marinopoulos S.A.” κατέχοντας τη θέση του Διευθυντή Εμπορικής Πολιτικής, Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών. Από τη θέση αυτή συνέβαλλε εκτός των άλλων εμπορικών και Marketing δραστηριοτήτων στην εξαγορά Λιανεμπορικών αλυσίδων και την ανάπτυξη νέων καταστημάτων του Ομίλου. Πέντε χρόνια μετά μεταβαίνει στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, όπου και διετέλεσε Εμπορικός Διευθυντής της “Vodafone – Panafon εμπορική S.A.” και στη συνέχεια σε αντίστοιχη θέση στη νεοϊδρυθείσα θυγατρική των Vodafone S.A. και EFG Eurobank, την Business Exchanges S.A.. Από το 2003 και για 4 χρόνια εργάστηκε στον “ΟΤΕ A.E.”, το μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Κατά τη θητεία του στο Όμιλο κατείχε θέσεις Διευθυντή Marketing και στη συνέχεια Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Εμπορικών Υποθέσεων. Το 2007 αφήνει τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ξεκινά η συνεργασία του με τη φαρμακευτική εταιρία “Novartis (Hellas) A.Ε.Β.Ε.”. Αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος της Novartis, με καθήκοντα μεταξύ άλλων, τις στρατηγικές κυβερνητικές σχέσεις, την ανάπτυξη συνεργασιών με άλλες εταιρίες, τις πιστοποιήσεις και αδειοδοτήσεις κυκλοφορίας των φαρμακευτικών σκευασμάτων κ.α. Στη συνέχεια κι ενώ αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής εκλέγεται Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Φ.Ε.Ε.).

Όλη του η επαγγελματική πορεία αποτελεί ιδιαίτερο επίτευγμα για το Κωνσταντίνο Φρουζή. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματική του πορείας κατείχε εξέχουσες διοικητικές θέσεις σε σημαντικούς επιχειρηματικούς κλάδους και βιομηχανίες, όπως: οι τηλεπικοινωνίες, το λιανικό εμπόριο, τα καταναλωτικά προϊόντα, τα πετρέλαια και την φαρμακοβιομηχανία.

frouzis-managerΜε την εμπειρία του και τις γνώσεις του, διακρίθηκε και έχει πλήθος δημοσιεύσεων και ομιλιών στο ενεργητικό του. Έχει παραθέσει πλήθος ομιλιών και διαλέξεων σε θέματα εμπορίου, ανάπτυξης, οικονομίας και κοινωνικής πολιτικής σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί στον τηλεοπτικό και περιοδικό Τύπο, ελληνικό και ξένο

Μια ακόμη διάκριση αποτελεί και το γεγονός ότι υπήρξε Υπότροφος της Γαλλικής Κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών στο Ecole Nationale Superieure des Industries Chimiques και Υπότροφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη φοίτηση του στο Ecole Nationale Superieure du Petrol et des Moteurs.

Είναι μέλος της Εταιρείας Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (Ε.Α.Σ.Ε) και της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.).

Χόμπι του είναι ο αθλητισμός, τα ταξίδια . Γλ: Αγγλικά, Γαλλικά.
E-Mail: konstantinos.frouzis@novartis.com, president@sfee.gr