Χαραμής Γεώργιος

Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιώς. Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάκτωρ Επιστημών Διοικήσεως Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Διατριβή: “Συμβολή εις την Μεθοδολογίαν Αναλύσεως και Σχεδιασμού Συστημάτων”, Ph.D. Computer Science, Pacific Western University, Bell – Air / L.A. (U.S.A.). Dissertation: Management Information Systems Development

Εργάσθηκε από το 1965 έως το 1992 εις την Ολυμπιακή Αεροπορία, ως Διευθυντής Αναπτύξεως Συστημάτων. Το διάστημα 1975-81 υπήρξε Ειδικός Επιστήμων για τα Μαθήματα Η / Υ στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών & Εμπορικών Επιστημών, το διάστημα 1987-96 Καθηγητής Αναλύσεως Σχεδιασμού Συστημάτων στο Αμερικανικό Κολλέγιο Deree College. Το 1991 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων (ΠΣ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το 1995 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής ΠΣ, και το 2000 εξελέγη Καθηγητής. Από το 2004 διδάσκει εις το Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγρμμα “Οργάνωση – Διοίκηση Τεχνικών Συστημάτων” του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Έχει γράψει 6 βιβλία και 70 εργασίες (εκ των οποίων 45 αυτοδύναμες) σχετικά με την Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων και την Διοικητική Πληροφοριακών Συστημάτων. Έχει παραγματοποιήσει περισσότερες από 80 διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια σχετικά με την Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων και την Διοικητική Πληροφοριακών Συστημάτων.

Το έργο του και η προσφορά του έχει τιμηθεί από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που του απένειμε δις το Αργυρό και Χρυσό Μετάλλιο όπως επίσης και από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Επίσης έχει λάβει το Διάσημα του Ιππότου, του Ταξιάρχη “Commander”, του Ανώτερου Ταξιάρχη “Grand Officer” και του Μεγαλόσταυρου “Grand Cross” του Διεθνούς Βυζαντινού Τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου. Άρχων του Τάγματος. Σταυρός του Ευαγγελιστού Μάρκου Β’ Τάξεως, Α’ Τάξεως και Μεγαλόσταυρος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Μέγας Άρχων Δομέστικος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Δίπλωμα και Αναμνηστική Πλακέτα του Πανελληνίου Συνδέσμου Παλαιών Πολεμιστών και Αναπήρων Πολέμου. Χρυσός Σταυρός του Αγίου Όλαφ (Σουηδία)

haramis@otenet.gr

Διαβάστε την έντυπη δημοσίευση της βιογραφίας (3η έκδοση, 2008)