Γ. Μποσταντζόγλου

Ηθοποιός-Συγγραφέας-Σκηνοθέτης.

Tο 1972-73 φοιτά στην Σχολή του Καρόλου Κούν “θέατρο τέχνης” και συνεχίζει τις θεατρικές του σπουδές στην Δραματική Σχολή του “Πέλου Κατσέλη”, όπου & αποφοιτά. Υπήρξε αθλητής του “10θλου” στην ομάδα του εθνικού, όπως & στο άθλημα του πόλο στην ομάδα του Παναθηναϊκού. K.: Ξεκίνησε τη θεατρική του πορεία με το έργο “Τρωίλος & Χρυσηίδα” στο θέατρο τέχνης του Καρόλου Κούν & στο “Περιμένοντας τον Γκοντώ”. Έπαιξε πολλά έργα στο ελεύθερο θέατρο.

Το 1980 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Κακλέα & την Χάρις Ανταχοπούλου τη θεατρική ομάδα “ομάδα θέαμα” όπου ανέβασαν κλασικά έργα όπως “Εχθρός της τάξης”, “Μεγάλη μαγεία” και ανέβασαν 3 παραστάσεις πρωτοποριακές “Κόμικς”. Το 1995 αποχώρησε. Έχει παίξει στο θέατρο της επιδαύρου “Εκκλησιάζουσες” με το Θύμιο Καρακατσάνη & τον Μιχαλακόπουλο, “Θεσμοθεριάζουσες” με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου & πολλά άλλα. Δεκάδες θεατρικές παραστάσεις στο “Ελεύθερο θέατρο”. “Αρσενικό & παλιά δαντέλα”, “Το φάντασμα της όπερας”, “το γλυκό πουλί της νιότης” κ.α. Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές (σήριαλ). Έχει παίξει σε κινηματογραφικές ταινίες “Ιφιγένεια” σε σκηνοθεσία Κακογιάννη, “Happy day” του ΠαντελήΒούλγαρη “No budget story” του Ρένου Χαραλαμπίδη κ.α.

Έχει σκηνοθετίσει το θεατρικό “Ζωολογικός κήπος” του Άλμπυ, το “Φαύστα” του “Μποστ” κ.α. που ανέβηκαν από την “ομάδα θέαμα”. Έχει κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές (4 χρόνια) την εκπομπή “Μποστ ο Αρκούδος”, “Μποστ ο Εθνικόφρων”. 3 χρόνια την εκπομπή “Μπλε βαθύ σχεδόν μαύρος” (εκπομπές πολιτικού σχολιασμού) με μεγάλη επιτυχία. Έχει συγγράψει ένα διήγημα γεμάτο ευαισθησία με τίτλο “Τα σπίτια η ζωή μου” εκδόσεις “Λιβάνη” ο ίδιος ο συγγραφέας το ονομάζει “Αναμνησιολόγιος” & έχει υπό έκδοση άλλα 6 έργα. ΄Έχει κάνει σενάρια για θεατρικά-τηλεόραση-κινηματογράφο) και μια ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο “Από το σπίτι στο μπακάλικο”.

Η βιογραφία του κ. Μποσταντζόγλου φιλοξενείται στις σελίδες του Ελληνικού Who is Who από τη 2η έκδοση που κυκλοφόρησε το 2007 μέχρι σήμερα.