Εύα Ντελιδάκη

Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, Δημιουργός Ντοκιμαντέρ και Σποτ για την Υγεία.

Σπούδασε σε Εργαστήριο Δημοσιογραφίας και στη συνέχεια στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών.
Η καριέρα της περιλαμβάνει συνεργασίες με την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο. Στην ΕΤ-1 παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και επί τέσσερα συναπτά έτη την εκπομπή “Με Υγεία Πάνω Απ’ Όλα”, τα μαγκαζίνο “Τα Πρωινά”, “Ραντεβού το Μεσημέρι”, “5′ Με Υγεία”, “Μαζί και Σήμερα”, όπως και ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ για την υγεία (“Κακοποίηση παιδιών μάστιγα του Έιτζ”, “Πώς μιλάμε στα παιδιά για τον Θάνατο από τα Ναρκωτικά”, “Η Νιότη της Τρίτης Ηλικίας”, “Ο Καρκίνος που αντιμετωπίζεται” κ.ά.). Έγραψε στις εφημερίδες Αυριανή, Μεσημβρινή, Ελευθεροτυπία, Real News κάνοντας ρεπορτάζ, αφιερώματα και ολοσέλιδα. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά “Οι Γονείς”, “Εικόνες”, “Παιδί και Νέοι Γονείς”, “Γυναίκα”, “Πάνθεον”, “Αρμονία”, “Τηλεθεατής”, “Εγώ”, “Prevention” και “MEN’S HEΑLTH”.

Εκφώνησε στην ΕΡΑ δελτία ειδήσεων και παρουσίασε στο Τέταρτο Πρόγραμμα την εκπομπή “Εξομολογήσεις” επί τρία συναπτά έτη. Στην ΕΤ-3 παρουσιάζει κάθε Κυριακή ιατρικά θέματα για την υγεία των αγροτών. Συνεργάζεται με τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς (Super FM, Εύα FM, Κανάλι 1 Πειραιά). Στα πλαίσια της επαγγελματικής δραστηριότητάς της έχει παρουσιάσει βιβλία, έχει συντονίσει ημερίδες και έχει κάνει ομιλίες πάνω στο αντικείμενο ειδίκευσής της (“ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ” σε διάφορους δήμους της χώρας, “Ημερίδα για το Διαβήτη” κ.ά.). Έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει διάφορα τηλεοπτικά σποτ για την οστεοπόρωση, κατά του καπνίσματος, για τη δυσλεξία και το καρκίνο του μαστού.

Περαιτέρω έχει κάνει δημοσιογραφική επιμέλεια και έρευνα για πολλά ντοκιμαντέρ. Ενδεικτικά: α) “Σχιζοφρένεια” για τον Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία”, β) “Μελιταίος Πυρετός” για το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, γ) “Μεταμοσχεύσεις και Δωρεά Οργάνων για τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων .Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία για την Υγεία και έχει εκδώσει πέντε ενημερωτικά DVD σε ένθετα περιοδικών . Τιμήθηκε από τον Αντικαπνιστικό Σύλλογο Ελλάδος και από την Ελληνική Εταιρεία ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και παρέλαβε το Αριστείο Ζωής στον τομέα Εθελοντισμού με στόχο τη θεσμοθέτηση της θεραπείας μέσω Τέχνης και στην Ελλάδα. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου “ΟΝΑΡ” – Θεραπεία μέσω Τέχνης για το Άρρωστο Παιδί.

Η βιογραφία της Εύας Ντελιδάκη φιλοξενείται στις σελίδες του Who is Who από την 5η έκδοση που κυκλοφόρησε το 2010 μέχρι και σήμερα.