Χάρη Έλενα

Επικοινωνιολόγος

Σημαντικός άνθρωπος στη ζωή της υπήρξε η αδερφή της, Αικατερίνα Χάρη (δικηγόρος). Αποφοίτησε από το Λύκειο Κέρκυρας όπου μετακόμισε σε νεαρή ηλικίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα της στις τουριστικές επιχειρήσεις του. Είναι πτυχιούχος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εξειδικευτεί σε θέματα πολιτικής επικοινωνίας και πολιτικής (Sorbonne ΙΙ) και ιδιαίτερα σε ενέργειες election campaigning, δηλαδή συντονισμού προεκλογικών εκστρατειών (State  University of New York, New York – USA).

Όταν αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας μπήκε σε δίλλημα εάν θα συνεχίσει πανεπιστημιακή καριέρα ή θα ακολουθούσε περαιτέρω σπουδές σε έναν νέο κλάδο όπως ήταν ο τομέας της πολιτικής επικοινωνίας. Όπερ εγένετο. Ούσα άνθρωπος των διασυνδέσεων και της ανθρώπινης επαφής, αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική επικοινωνία και από το 1995 μέχρι το 1996 εξέλιξε τις σπουδές της, με το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης .

Ξεκίνησε την καριέρα της με δημοσιογραφική έναρξη στην οικονομική εφημερίδα “ΚΕΡΔΟΣ” και το οικονομικό περιοδικό “ΑΓΟΡΑ”, κατέχοντας τη στήλη επικοινωνίας όπου αρθρογραφούσε σχολιάζοντας πολιτικές καμπάνιες, διαφημίσεις, media services κ.λπ.Από το 1999 συνεργάστηκε με Υπουργούς σε θέματα στρατηγικής, επικοινωνίας και δημοσκοπήσεων στα πλαίσια της συνεργασίας με την “ALCO”.

Το 2002 η “ΑLCO” εξαγοράστηκε από τον πολυεθνικό διαφημιστικό όμιλο “Asley & Holmes” και έτσι άρχισε να εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας με την ίδρυση της δικής της διαφημιστικής εταιρίας την “Campaign Manager” που ειδικεύεται στη διεξαγωγή προεκλογικών εκστρατειών και image making σε Οργανισμούς, Ιδρύματα αλλά και την προβολή επιχειρήσεων και των προϊόντων τους με την χρήση και νέων εργαλείων όπως είναι τα social media.

Η “Campaign Manager” είναι μέλος της ESOMAR – Διεθνής Οργανισμός Ερευνών Κοινής Γνώμης και Marketing και του Μητρώου Ελέγχου και Διαφάνειας του ΕΣΡ (αριθμός μητρώου 32). Όσον αφορά στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας η “Campaign Manager” είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στη διεξαγωγή των προεκλογικών εκστρατειών σε όλη την ελληνική Περιφέρεια.

Έχει επίσης επενδύσει σε τεχνογνωσία για την προβολή του χώρου της δημόσιας και ιδιωτικής Υγείας (Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία) αλλά και την προβολή του Δημόσιου Τομέα (όπως Δημόσιοι Οργανισμοί, ΔΕΚΟ) αλλά και των πολιτικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους. Από το 2009 ανέλαβε και τις δημόσιες σχέσεις της ναυτιλιακής εταιρίας “Oceanstar Μanagement” και ταυτόχρονα είναι διαχειρίστρια του portal gallop-online.gr το οποίο πραγματοποιεί διαδικτυακές έρευνες.