Βέλλιος Βλάσσης

Eπιχειρηματίας, Δημιουργός Σχολών Καλών Τεχνών “ΑΚΤΟ”, “Vellios School of Art”

velliosΈλκει την καταγωγή του από την Λειβαδιά Βοιωτίας και τον Άγιο Βλάσιο Πηλίου. Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές του στον Βόλο, αποφοίτησε από Γυμνάσιο Αθηνών. Απέκτησε το πτυχίο στην γραφιστική από τις Σχολές Δοξιάδη το 1962, απέκτησε Master Degree with distinction Middlesex University.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως ελεύθερος επαγγελματίας γραφίστας το 1963. Συνεργάστηκε με σχολές για την δημιουργία προγραμμάτων εφαρμοσμένων τεχνών στις οποίες και δίδαξε διακρινόμενος για την απόδοσή του. Από το 1966-71 υπήρξε συνεργάτης στην δημιουργία της Σχολής Μποζάρ. Το 1971 ιδρύει τον “Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Τεχνικό Όμιλο” – ΑΚΤΟ – πλαισιωμένος με ακαδημαϊκή επιτροπή, τον Σπ. Βασιλείου, Άγγ. Τερζάκη, κ.α.

Σταδιακά εμπλουτίζει τον Όμιλο με νέα σύγχρονα τμήματα, Fashion Design, Διακόσμησης, Γραφιστικής, Φωτογραφία, απ’ όπου έχουν αποφοιτήσει χιλιάδες καλλιτέχνες και πολλοί από αυτούς διέπρεψαν στον καλλιτεχνικό δημιουργικό και επιχειρηματικό χώρο. Το 2007 πουλά την ΑΚΤΟ στην επενδυτική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας και το 2012 δημιουργεί την νέα σύγχρονη σχολή “Vellios School of Art”, με σημαντικούς πανεπιστημιακούς δασκάλους, φημισμένους καλλιτέχνες και έγκριτους επιστήμονες για τα τμήματα Αρχιτεκτονικής & Διακόσμησης, Γραφιστικής, κ.α.

Είναι ο πρώτος που ξεκίνησε συνεργασία με ξένα πανεπιστήμια, φέρνοντας στη σχολή το Middlesex University στην Ελλάδα. Το 2000 τιμήθηκε ως επίτιμος διδάκτωρ του Middlesex University στην Αγγλία. Παρασημοφορήθηκε ακόμη από τον Αρχιεπίσκοπο Τσεχίας και τον Ερυθρό Σταυρό για τις επιδόσεις του στον τομέα της εκπαίδευσης.