Δημήτρης Τουρίκης

Ο «μαέστρος» του εταιρικού φορολογικού σχεδιασμού!

Managing Partner στην εταιρεία CALLAMUS

WHO IS WHO TOURIKIS 1Ο Δημήτρης Τουρίκης προέρχεται από οικογένεια με αρβανίτικες ρίζες και έλκει την καταγωγή του από τα χωριά της Βοιωτίας, Δομβραίνα και Λεοντάρι Θηβών. Οι παππούδες του ήταν υποδηματοποιός και ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου αντίστοιχα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10.02.1976 και είναι γόνος του Κωνσταντίνου Τουρίκη και της Ευαγγελίας Τουρίκη το γένος Κατζέλη. Έχει νυμφευτεί την Ελένη Βαρβαρίτη και έχει δύο παιδιά το Κωνσταντίνο και τη Βασιλική.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Πειραιά. Ακολούθησαν σπουδές Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Οξφόρδη στο Πανεπιστήμιο Oxford Brookes. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην διοίκηση επιχειρήσεων στο University of Westminster στο Λονδίνο και κατόπιν στο University of Phoenix στην πολιτεία της Αριζόνα των ΗΠΑ.

WHO IS WHO TOURIKIS 3Ξεκίνησε την καριέρα του ως Assistant Financial Controller στο τμήμα υποτροφιών του Υπουργείου Παιδείας της Αγγλίας στο Λονδίνο, έπειτα στην Ελλάδα στην Boston Finance και την Εμπορική χρηματιστηριακή ως οικονομικός αναλυτής και στην συνέχεια ως χρηματιστηριακός εκπρόσωπος της Merrill Lynch στο Τούσον της Αριζόνας των ΗΠΑ. Το 2007 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στην Ναυτιλιακή εταιρεία Elvictor (2007 – 2009).Στις αρχές του 2009 με συσσωρευμένη εικοσαετή εμπειρία στο κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών δημιούργησε την CALLAMUS, όπου διατελεί Managing Partner με την ιδιαίτερη και ενεργή υποστήριξη της συζύγου του στη θέση του Senior Partner.

Το ζενίθ της εξαιρετικής του επαγγελματικής του πορείας είναι χωρίς αμφιβολία η ίδρυση της δικής του εταιρείας με επιτυχημένη έως τώρα πορεία στον κλάδο της. Είναι μια διεθνή εταιρία συμβούλων φορολογικού σχεδιασμού, με δίκτυο γραφείων στρατηγικά τοποθετημένο ανά την Ευρώπη. Η ομάδα της Callamus αποτελείται από επαγγελματίες φορολογικούς και νομικούς συμβούλους και καλύπτει άμεσα ατομικές ή εταιρικές φορολογικές ανάγκες.

WHO IS WHO TOURIKIS 2Η Callamus επικεντρώνεται στο να δίνει λύσεις σε διεθνές επίπεδο, παρέχοντας υπηρεσίες για την ίδρυση και λογιστική υποστήριξη εταιριών ευρωπαϊκής ένωσης και υπεράκτιων προορισμών (offshore), άνοιγμα διεθνών τραπεζικών λογαριασμών, μεταναστευτικές λύσεις, εμπιστευματοδοχικές υπηρεσίες καθώς επίσης και εξειδικευμένες υπηρεσίες νηολόγησης σκάφους αναψυχής και αεροσκάφους.

Μέσα στα πλαίσια της διακίνησης της γνώσης και της εμπειρίας έχει στο ενεργητικό του ευάριθμες συνεντεύξεις και δημοσιεύσεις σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Συμμετέχει ως μέλος στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ως μέλος του International Tax Planning Association, ως μέλος του International Fiscal Association καθώς και του Society of Trust & Estate Practitioners.

E-Mail: dt@callamus.com  Ιστοσελίδα: www.callamus.com