Αντύπας Τζανέτος

«Έφυγε» ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Πράξις» Τζανέτος Αντύπας από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης 14.02.2017 ,
σε ηλικία 47 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η δράση του ήταν μεγάλη !  

MSc Κοινωνικός Λειτουργός, Οικονομολόγος Υγείας, Πρόεδρος Μ.Κ.Ο. PRAKSIS

 

tzanetosΠρόκειται για μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που αναδείχθηκε μέσα από επιδιώξεις και έργο. Από πολύ νεαρή ηλικία έδειξε την αγάπη του στα κοινά και τη προσφορά ο αλτρουισμός είναι αρετή και ιδανικό για τον Τζανέτο Αντύπα που το 2005 έλαβε τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, για τη Μη Κυβερνητική Οργάνωσης “PRAKSIS” ως νησίδα ποιότητας αφού εργάζεται με στόχο, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων, με ανθρωπιστικά προγράμματα. Η δράση του είναι μεγάλη.

Γεννήθηκε στον Πειραιάς το 1970 . Εκεί τελείωσε το 3o Γενικό Λύκειο Πειραιά και ήταν άριστος μαθητής. Το 1987 εισάγεται στο ΤΕΙ Αθήνας στη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης όπου με πολύ καλές επιδόσεις. Το 1991 εισάγεται πρώτος σε σειρά κατάταξης στο ΤΕΙ Αθήνας στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το 1995 παίρνει το πτυχίο του με βαθμό 9,3 (Άριστα). Το 2006 πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Οικονομικό Τμήμα με γνωστικό αντικείμενο “Διοίκηση και Οικονομικά της Υγείας”. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο διδακτορικής έρευνας “Total Quality Management στις Μ.Κ.Ο.”. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτικός Εκπαιδευτικών Στελεχών Συνοδευτικών Υπηρεσιών και πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Έχει πολλούς σεμιναριακούς κύκλους σπουδών .

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 ως Διευθυντής Αποστολών των “Γιατρών χωρίς Σύνορα Ελλάδος”. Το 2004 εργάστηκε ως υπεύθυνος ελληνικών προγραμμάτων (προγράμματα της διπλανής πόρτας) και ως υπεύθυνος για τη διαχείριση και υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

tzanetos660Στη συνέχεια, η καριέρα του παίρνει μια άλλη πορεία περισσότερο ανοδική και παραγωγική. Από το Νοέμβριο του 2004 έως σήμερα είναι Πρόεδρος στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS. Με δράσεις εθνικής εμβέλειας και διακρατικές συνεργασίες, έχει στόχο την καταπολέμηση κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων. Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ανθρωπιστικά προγράμματα, έχει προβεί στη δημιουργία πολυιατρείων, κινητών ιατρείων, κινητών μονάδων εξέτασης ηπατίτιδας C και HIV, κέντρα ημέρας αστέγων. Η Μ.Κ.Ο. στελεχώνεται από 120 εργαζόμενους και 580 εθελοντές. Επίσης έχει αναπτύξει συνεργασία με το Τμήμα Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και διδάσκει στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Χαροκόπειο, το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου .

Ιδιαίτερο επίτευγμα για εκείνον, είναι η αυτό που δημιούργησε, το ίδιο του το έργο. Η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS που είναι προσωπικό του δημιούργημα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα διείσδυσε στην ελληνική κοινωνία και αποτύπωσε το πολύ γρήγορα το στίγμα της. Μετρά 45.000 ωφελούμενους ετησίως. Υποστηρίζεται κατά 80% από ιδιωτικούς πόρους και κατά 20% από ευρωπαϊκά ή συνχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Δημοσιεύσεις έχει πολλές όπως , άρθρα του σχετικά με την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο. Επιπλέον έχουν εκπονηθεί αρκετές μελέτες σχετικά με το ερευνητικό πεδίο δράσης της PRAKSIS.

tzanetos_antipas_praksis_eurokinissiΔιακρίθηκε και συνεχίζει ακάθεκτος. Από το Λύκειο βραβεύεται (ως Άριστος). Ακολουθούν πολλές βραβεύσεις για την εθελοντική προσφορά του. Πολλές από τις ενημερωτικές καμπάνιες που διοργανώθηκαν από τη Μ.Κ.Ο. έλαβαν σημαντικές βραβεύσεις. Το 2005 έλαβε τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, για τη Μη Κυβερνητική Οργάνωσης “PRAKSIS” ως νησίδα ποιότητας. Το 2007 έλαβε βράβευση από τα Special Olympics Hellas .

Είναι Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μ.Κ.Ο., του Ελληνικού Δικτύου Καταπολέμησης Φτώχειας, του Ελληνικού Δικτύου για το δικαίωμα στη στέγη και την κατοικία, της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, μέλος της Επιτροπής του Κοινωνικού Διαλόγου για το AIDS και άλλες αναπτυξιακές συμπράξεις της Κοινοτικής πρωτοβουλίας.

Χόμπι του είναι το θέατρο, ο σινεμάς, η συγγραφή και διάβασμα λογοτεχνίας, η Γυμναστική. Γλ: Αγγλικά, Ιταλικά.

E-Mail: t.antypas@praksis.gr   Ιστοσελίδα: www.praksis.gr