Αντωνιάδης Βασίλης

Διευθύνων Σύμβουλος, Επικεφαλής της Boston Consulting Group Hellas

Μάνατζμεντ  και στρατηγική                                                             

Τα ιδιαίτερα επιτεύγματά του, εστιάζονται στην συμβουλευτική στρατηγικών θεμάτων τραπεζών, ναυτιλιακών και άλλων μεγάλων κλάδων της οικονομίας . Γεννήθηκε στην  Αθήνα το 1972 και  αντλεί την καταγωγή του από την Δράμα και την Αθήνα, με απώτερη την Κωνσταντινούπολη και την Τοκάτη Μ.Ασίας. Ο παππούς Βασίλης έρχεται από παλιά εμπορική οικογένεια της Μ.Ασίας, μέλος της οποίας είναι και ο ζωγράφος Συμεών Σαβίδης. Ο παππούς Κλίμης διατηρούσε στην Κωνσταντινούπολη την μεγαλύτερη βιομηχανία υφασμάτων με εξαγωγικές δραστηριότητες. Ο πατέρας του είναι πολιτικός μηχανικός. Η μητέρα του έρχεται από το γένος Λαζαρίδη, από τις παλαιότερες εύπορες εμπορικές οικογένειες στην Τοκάτη. Αδελφή του η Μαρία – Αγάπη.

Είναι απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής Ν. Σμύρνης. Ολοκλήρωσε τον πτυχιακό του τίτλο το 1993, στο Georgetown University, School of Foreign Service των Η.Π.Α, στις Διεθνείς Οικονομικές Σπουδές, με διάκριση Magna cum laude and Phi Betta Kappa, και το MBA στο Harvard Business School ως υπότροφος των ιδρυμάτων Μποδοσάκη και Ωνάση. Από νωρίς έδειξε τα ταλέντα του και τις ικανότητές του, σε θέματα στρατηγικού μάνατζμεντ διαγράφοντας μια λαμπρή πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Από το 1993 – 1995, εργάστηκε στο Investment Banking Division της Merrill Lynch & Co, στην Νέα Υόρκη, ως Χρηματοοικονομικός Αναλυτής, απ’ όπου επέστρεψε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει στην Ελληνική Αεροπορία. Από το 1999 – 2001 εργάστηκε ως Στρατηγικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην ΑΤ Kearney στο Λονδίνο, από το 2003 ως Manager του γραφείου της The Boston Consulting Group (BCG) ασχολούμενος με έργα στρατηγικής οργάνωσης και σχεδιασμού επιχειρήσεων σε ευρύ φάσμα των κλάδων της Ελληνικής Οικονομίας, από το 2010 διατελεί Διευθύνων Σύμβουλος και είναι επικεφαλής της Boston Consulting Group στην Αθήνα.

Είναι δραστήριος και αρθρογραφεί σε θέματα οικονομίας και επιχειρηματικότητας . είναι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου και του Board of Advisors του MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – Γλ.: Αγγλικά, γαλλικά – E-Mail: antoniades.vassilis@beg.com