Νίκος Παπάζογλου

Mουσικοσυνθέτης, Παραγωγός.

Γεννήθηκε το 1948 και πέθανε στις 17 Απριλίου του 2011.
Από τα σχολικά του ακόμα χρόνια έπαιζε μουσική και δημιούργησε μικρά συγκροτήματα. Όταν ολοκλήρωσε την Στρατιωτική του Θητεία μάζεψε τα συντρίμμια των γυμνασιακών συγκροτημάτων του και δημιούργησε την πρώτη του επαγγελματική ορχήστρα με ηλεκτροακουστική μουσική. Papazoglou NikosΚατασκεύασε με χειροποίητα μηχανήματα το πρώτο του studio και ξεκίνησε τις πρώτες περιοδείες σε όλη την Ελλάδα γράφοντας τραγούδια, παίζοντας και τραγουδώντας.

Για ένα μικρό διάστημα μετακόμισε στο Aachen της Δυτικής Γερμανίας (1972) προκειμένου να επιτύχει κάτι στη διεθνή αγορά με το συγκρότημα του “ΖΗΛΩΤΗΣ”. Έξι τραγούδια του ηχογραφήθηκαν στο Μιλάνο, τα οποία υπάρχουν σήμερα μόνο σε συλλογές φίλων.

Το 1977 κατέβηκε στην Αθήνα για τις ανάγκες της Παράστασης “Αχαρνής” του Διονύση Σαββόπουλου. Το 1978 ετοίμασε τον πρώτο του δίσκο που ονόμασε “Εκδίκηση της Γυφτιάς”, σε συνεργασία με τους Μανώλη Ρασούλη, Νίκο Ξιδάκη, Τάκη Σιμότα, Διονύση Σαββόπουλο. Έτσι ξεκίνησε ένας νέος κύκλος συναυλιών με τη “ΛΟΞΗ ΦΑΛΑΓΓΑ” σε νεανικά κλαμπ στα νησιά και σε όλη την Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=m7WcTj-aSro

Το 1986 κυκλοφόρησε το “Μέσω νεφών” και παράλληλα συμμετείχε στο “Πότε Βούδας” των Ρασούλη – Βαγιόπουλου και στο “Ζήτω Το Ελληνικό Τραγούδι” του Σαββόπουλου. Το 1988 συνεργάστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκη στην μπουάτ “Σείριος” και βεβαίως στο δίσκο “Στο Σείριο Υπάρχουνε Παιδιά”. Ακολούθησαν πολλοί δίσκοι.

Συνεργάστηκε με στιχουργούς, όπως οι Λάζαρος Ανδρέου, Πηγή Καφεντζοπούλου κ.ά. Έγραψε πολλά τραγούδια, στίχους και μουσική για το Θέατρο και τον Κινηματογράφο. Τιμήθηκε με το 1ο Κρατικό Βραβείο Μουσικής στην ταινία μεγάλου μήκους “Η Νοσταλγός” της Ελένης”.