Άνθης Μιχαήλ

Συγγραφέας – Ηθοποιός – Τραγουδιστής

pxb3rkx5Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Βασίλη Ρίτσου. Έκανε επτά χρόνια μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο και σπουδές Φωνητικής δίπλα στο διεθνούς φήμης βαρύτονο Φραγκίσκο Βουτσίνο, καθώς και δύο χρόνια Σύγχρονο Χορό στην Αμερικανική Ένωση. Ως τραγουδιστής έχει συνεργαστεί με τους Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Λεοντή, Δημήτρη Λάγιο, Μιχάλη Τερζή, Γιώργο Σταυριανό, Νότη Μαυρουδή, Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Μαρκόπουλο κ.ά. Σαν τραγουδοποιός υπογράφει ένα CD με τίτλο “Στο Σιντριβάνι Κέρματα” που περιέχει έντεχνες μπαλάτνες. Τραγούδια του έχουν τραγουδίσει η Μαίρη Λίντα, ο Νίκος Νομικός και ο Γιάννης Πουλόπουλος. Στο CD “Με έμαθες μάτια να

διαβάζω” γράφει τους στίχους και τραγουδάει σε στίχους του Γιάννη Ζουγανέλη. Εμφανίζεται σε συναυλίες καθώς και σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας. Έχει εμφανιστεί σε πλήθος θεατρικών έργων και μιούζικαλ και έχει συμμετάσχει σε πολλές stand up comedies. Ενδεικτικά κάποια έργα που έχει συμμετάσχει: “Κύκλωπας” του Ευριπίδη, “Βάκχες”, “Στρίγγλα που έγινε αρνάκι” του Σαίξπηρ, “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” κ.ά. Εμφανίζεται στα σίριαλ “Απίστευτα και όμως Ελληνικά”, “Ο δικός μας άνθρωπος”, “Ψίθυροι καρδιάς”, “Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή”, “Απαγορευμένη Αγάπη”, “Κόκκινος Δωμάτιο”, “Μαρία η Άσχμη”, “Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας”, “Επτά ζωές” κ.ά. Ως συγγραφέας συμμετέχει σε 20 επιθεωρήσεις και τηλεοπτικές παραγωγές. Έχει επίσης εμφανιστεί σε διαφημιστικά spot στην τηλεόραση και έχει κάνει το “σπικάζ” για τη βραβευμένη σειρά ντοκιμαντέρ “Ολυμπιακές Διαδρομές” της ΕΤ1, σε ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ και σε ραδιοφωνικές διαφημίσεις. Το διάστημα 1991-2002 έγραφε τα κείμενα του Σωτήρη Μουστάκα στην επιθεώρηση. Έχει λάβει δύο πρώτα βραβεία ως συνθέτης στον ετήσιο διαγωνισμό έντεχνου τραγουδιού “Τσιτσάνεια” στα Τρίκαλα. Το 2006 έλαβε το πρώτο κρατικό βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου του Υπουργείου Πολιτισμού για το έργο “Eva dot com”. Έχει βραβευθεί δύο φορές από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων”. Το θεατρικό του έργο “Ο χρόνος έρχεται πάνω στην ώρα του” συμμετείχε στο Φεστιβάλ Μοντέρνου Θεάτρου του Gate Theatre το 2003, όπου έπαιξαν οι ηθοποιοί του Βασιλικού Θεάτρου του Λονδίνου Simon Mc Linden και Tanya Mc Kenzy. Έλαβε διάκριση στο Παγκόσμιο Θεατρικό Διαγωνισμό του Ωνάσειου Ιδρύματος με το έργο “Όλα στη θέση τους”. Το 2010 πήρε το 3ο κρατικό βραβείο συγγραφλης θεατρικού έργου του Υπουργείου Πολιτισμού για το “88”.

H βιογραφία του κ. Άνθη φιλοξενείται στις σελίδες της 5ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2008 μέχρι και σήμερα.