Χρήστος Φερεντίνος

Δημοσιογράφος & Παρουσιαστής Τηλεοπτικών Εκπομπών.

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα.
Η καριέρα του ως ρεπόρτερ ξεκινά το 1989 στον ραδιοσταθμό 9,84 με την εκπομπή “Η πρώτη μου φορά”.
Ταυτόχρονα δημοσιογραφεί στην εφημερίδα “Εποχή”. Το 1990 μεταγράφεται στον ραδιοσταθμό “SKAI”, οικοδεσπότης της καθημερινής εκπομπής “Ότι βρέξει ας κατεβάσει”. Στο σταθμό αυτό συνεργάζεται για πρώτη φορά με τη Σεμίνα Διγενή και τα “Κακά παιδιά” Ταγματάρχη και Λάλα στο “Διαγωγή Κοσμία” μια συνεργασία που θα τον εισάγει ουσιαστικά στο χώρο της Δημοσιογραφίας.

Το 1993 μεταπηδά στην Τηλεόραση του SKAI με την εκπομπή “Άκου να δεις” εγκαινιάζοντας στην τηλεόραση τις εκπομπές δρόμου με τη συμμετοχή του κοινού από όλη την Ελλάδα.
Ακολουθεί στο “MEGA” το “Ακούνα Μαντάτα” με ταξίδια σε όλο τον κόσμο που κρατά ένα χρόνο.

Το 1998 στον “ΑΝΤΕΝΑ” με τους “Κολλητούς” παιχνίδι ψυχαγωγίας και το 1999 στον ίδια σταθμό με το “Μπάμ” μία εκπομπή με φάρσες και παραγωγό τον Παύλο Ζώη, που τον καθιερώνει στα Μ.Μ.Ε. Το 2001 στο “STAR” με το “Μονομάχο” παιχνίδι γνώσεων, και το 2003 μπαίνει σε ένα καινούργιο πεδίο στην τηλεόραση με τους “Κληρονόμους” και την Γαλλική Παραγωγή “Fort Boyard”. Το 2006 συνεργάζεται και με τον ΑΝΤΕΝΑ στο “Deal” και με το “Sigma” της Κύπρου.

Είναι ο πρώτος τηλεπαρουσιαστής που εργάζεται ταυτόχρονα σε δύο τηλεοπτικά κανάλια ανταγωνιζόμενος τον εαυτό του.

Για δύο χρόνια έγραφε στο “Περιοδικό – Περιοδικό” του Θ. Λάλα.

Πήρε το Α’ βραβείο καλύτερης ψυχαγωγικής εκπομπής για το “Άκου να δεις”, Α’ βραβείο για το “Ακούνα Μαντάτα”, δύο φορές καλύτερου τηλεπαιχνιδιού ο “Μονομάχος” και μία
φορά το “Fort Boyard”.

Η βιογραφία του Χρήστου Φερεντίνου φιλοξενείται στις σελίδες της 1ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2006 μέχρι και σήμερα.