Χαραλάμπους Σωτήρης

 M.Sc., LL.M., Business – Legal – Insurance Adviser

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Ανατόλια Θεσσαλονίκης και  συνέχισε με σπουδές Bachelor of Arts (Β.Α.) σε Μαθηματικά, Computer Science,  και Θρησκειολογία στο Manhattan College, U.SA. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα Master of Science (M.Sc.) σε Business Organizational Management από το University of La Verne, U.S.A. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα Master of LLaws (LL.M.) σε International Law & Maritime Law από το University of Hertfordshire, U.K. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων, Post-Graduate Diplomas (PG.D.), στον Εσωτερικό Έλεγχο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Lending και Information Systems από το Chartered Institute of Bankers, U.K.

Το 1977 έως το 1978 εργάστηκε στην τεχνική εταιρία J & P στο Σουλτανάτο του Ομάν ως υπάλληλος λογιστηρίου. Το χρονικό διάστημα 1981 – 1986 διετέλεσε Αναλυτής Συστημάτων – Προγραμματιστής στην ίδια εταιρία. Στη συνέχεια, από το 1986 έως το 1988, ορίστηκε Διευθυντής-Σύμβουλος Μηχανογράφησης στο Διεθνή Οίκο Συμβούλων Grant Thornton. Το διάστημα 1988-1991, κατείχε τη θέση του Συμβούλου Επιχειρήσεων και Μηχανογράφησης στην εταιρία Arthour Anderssen. Από το 1991 έως το 1999 εργάστηκε ως Υπεύθυνος Χορηγήσεων και Αναδιοργάνωσης Δικτύου 150 Καταστημάτων, στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου. Τη διετία 1999-2001, κατείχε τη θέση του Επιχειρησιακού Διευθυντή Οργάνωσης στη χρηματιστηριακή τράπεζα ABΝ AMRO. Από το 2001 έως το 2003 διετέλεσε Διευθυντής Διεύθυνσης Αναδιοργάνωσης και Λειτουργικών Υποδομών στην Εγνατία Τράπεζα. Το διάστημα 2004 έως το 2007 ορίστηκε Σύμβουλος του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας της Ελληνικής Κυβέρνησης. Από το 2007 εργάζεται ως Σύμβουλος σε Νομικά, Επιχειρησιακά και Ασφαλιστικά θέματα ενώ συνεργάζεται ως Broker με Lloyd’s Λονδίνου σε Ασφαλιστικά θέματα.

Το 1998-1999 διετέλεσε εκπαιδευτής για τις επαγγελματικές εξετάσεις του Ινστιτούτου Τραπεζιτών του Λονδίνου σε Χορηγήσεις, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων και Χρηματοδότηση Διεθνούς Εμπορίου. Από το 2004 είναι εγγεγραμμένος εφευρέτης – ιδιοκτήτης στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας για τέσσερεις πατέντες – διπλώματα ευρεσιτεχνείας σε ηλεκτρονικά, μηχανολογικά και ιατρικά θέματα.

Έχει γράψει και επιμεληθεί τη συγγραφή βιβλίου για τους κανόνες και τις προοπτικές του Διεθνούς Εμπορίου “International Trade Law: UCP 500 to UCP 600. What is next?… e-documents tendering?”