Βασιλακάκη Ελισάβετ

Γενική Διευθύντρια Εταιρείας MACROVITA.

Κατάγεται από την Αθήνα και τη Σμύρνη

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ακολούθησαν σπουδές στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο της. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία το 1971 στην εταιρεία 3Μ, όπου και παρέμεινε έως το 1976. Τότε μεταπήδησε στην εταιρεία Perfil, στη θέση της Διευθύντριας του Τμήματος Προγραμματισμού και Ελέγχου Παραγωγής. Κατόπιν εργάστηκε στην ΑΓΝΟ ως ιδιαιτέρα γραμματέας του Γενικού Διευθυντή. Μετά από διάλειμμα λόγω εγκυμοσύνης ίδρυσε το 1984 την εταιρεία MACROVITA την οποία διευθύνει έως σήμερα.

Η εταιρία ξεκίνησε την δραστηριότητά της παράγοντας τα πρώτα καλλυντικά με βασιλικό πολτό. Το 1989 δημιουργεί την πρώτη αναπλαστική σειρά καλλυντικών με πρωτεΐνες σόγιας και φυτικό RNA. Το 1993 δημιουργεί την πρώτη αντιγηραντική σειρά Retinol A + E. Το 2002 προβαίνει σε γενική ανανέωση προϊόντων και συσκευασιών, σύμφωνα με τα αισθητικά κριτήρια περισσοτέρων λαών και τις νομοθετικές απαιτήσεις περισσότερων κρατών. Από το 2009, αφού μεσολάβησε η οικολογική στροφή, τα καλλυντικά της εταιρίας παίρνουν τη σύγχρονη παγκόσμια ταυτότητά τους. Είναι υπέρ αποτελεσματικά φυσικά καλλυντικά με βιολογικά φυτικά έλαια και εκχυλίσματα, εμπλουτισμένα με τις θαυμαστές καλλυντικές ιδιότητες των παραγώγων της μέλισσας, με ορισμένα προϊόντα βιοτεχνολογίας και ένζυμα. Το 2004 για κάλυψη των αναγκών της αναπτυσσόμενης τουριστικής αγοράς δημιουργήθηκε και δεύτερη σειρά καλλυντικών με βάση το λάδι της ελιάς, κάτω από το Εμπορικό Σήμα OLIVELIA.

Από το 2009 και στα επόμενα χρόνια η MACROVITA διεκδικεί πλέον περίοπτη θέση και στην πρωτοπορία του design δείχνοντας ένα καινούριο, σύγχρονο πρόσωπο. Η εταιρία πορεύεται στο παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον του 21ου αιώνα με σταθερά και αποφασιστικά βήματα. Στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε 2.500 φαρμακεία και σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, ενώ είναι παρούσα σε 15 χώρες του εξωτερικού.

Η βιογραφία της κ. Βασιλακάκη φιλοξενείτε στις σελίδες της 6ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2011 μέχρι και σήμερα.