Βαλέντε Δάφνη

Σχεδιάστρια Μόδας και Κοσμημάτων.

Τελείωσε το σχολείο στην Αθήνα. Μετέβη στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει σχέδιο μόδας στο F.I.T. (Fashion Institute of Technology) και στο St. Martin’s School of Art στο Λονδίνο απ’ όπου και αποφοίτησε το 1983 με Bachelor of Arts στο Fashion Design και ειδικότητα στο Textile Design. Ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα στην Ελλάδα το 1985 και σύντομα στράφηκε στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε εκθέσεις μόδας σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Μιλάνο, το Λονδίνο, το Duesseldorf, το Παρίσι κ.ά. Κατάφερε να κατακτήσει τον χώρο της μόδας.

Το προσωπικό της στυλ χαρακτηρίζεται από την χρήση πλισαρισμένων υφασμάτων που πλάθει σαν γλυπτά γύρω από το σώμα καθώς εμπνέεται από τις Ελληνικές της ρίζες. Το 2000 έκανε στροφή στη δημιουργική της έκφραση, αποφασίζοντας να ασχοληθεί με το σχεδιασμό κοσμημάτων και να παρουσιάζει τα δημιουργήματά της σε εκθέσεις σε galeries. Συνδυάζοντας ετερόκλητα υλικά: ημιπολύτιμες πέτρες, μεταξωτά λουλούδια, κουμπιά, κορδέλες, δημιουργεί εντυπωσιακά κοσμήματα με κίνηση και παιδικότητα που κλέβουν την παράσταση. Το 2004, όταν δημιουργήθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σχεδιαστών Μόδας, ασχολήθηκε με την οργάνωση της Ελληνικής εβδομάδας μόδας “Athens Collections”.

Η βιογραφία της κ. Βαλέντε φιλοξενείτε στις σελίδες της 3ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2008 μέχρι και σήμερα.