Στέλιος Βυτόγιαννης

Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής μεταλλικών πωμάτων ASTIR – Αφοί Βυτογιάννη ΑΒΕ

 Φτιαγμένος για τα δύσκολα!

 

Στο μυαλό του είχε πάντα τις νέες προοπτικές. Θεωρείται από τους πλέον ειδικούς και αναγνωρίσιμους επιχειρηματίες του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχοντας αδιαμφισβήτητα καταφέρει να ορθώσει το ανάστημα μιας οικογενειακής επιχείρησης χαμηλής εμβέλειας και να την καταστήσει πρωτοπόρο διεθνώς.

Ο Βυτόγιαννης Στέλιος, γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1979. Έλκει την απώτερη καταγωγή του από την Αρκαδία. Ο παππούς του Γ. Βυτόγιαννης ίδρυσε την εταιρεία κατασκευής πωμάτων το 1953. Ένα από τα ιδιαίτερα επιτεύγματά του είναι ότι ο ίδιος είναι εργασιομανής, διορατικός, ακριβοδίκαιος και φτιαγμένος για τα δύσκολα εμπνέει σιγουριά στους συνεργάτες του συνδυάζοντας αξιοκρατία και ειλικρίνεια. Χάρη στην εργατικότητά του, η εταιρεία κατάφερε να εξάγει άνω του 90% της ετήσιας παραγωγής σε όλους τους πολυεθνικούς ομίλους εμφιάλωσης μπύρας και αναψυκτικών, σε περισσότερες από 40 χώρες, σε όλες τις ηπείρους. Έχει αναπτύξει ένα πλήρες δίκτυο πωλήσεων και αντιπροσώπευσης από τη Νέα Ζηλανδία ως την Καλιφόρνια και έχει δημιουργήσει νέες παραγωγικές μονάδες στην Αίγυπτο και στον Καναδά.

vitogiannisΤο περιβάλλον όπου έζησε και μεγάλωσε ήταν ιδιαίτερο και προσφερόταν για ένα μέλλον που για εκείνον αργότερα ήταν καρποφόρο.  Αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές  του, στη Ζάννειο Πειραματική Σχολή στον Πειραιά (1996), στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικά. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο του York (2000).

Μετά τις σπουδές του, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πυροβολικό, από το 2001 έως το 2002. Κατόπιν εντάχθηκε επίσημα στο ανθρώπινο δυναμικό της οικογενειακής επιχείρησης ASTIR – Αφοί Βυτόγιαννη, έχοντας αφιερώσει όλη την ενήλικη σταδιοδρομία στον εκσυγχρονισμό και στη διεθνή ανάπτυξη της εταιρίας. Η καριέρα του έχει μόνο επιτυχίες. Ουσιαστικά ξεκινάει από το 2002, όπου λειτουργεί πλέον ως στέλεχος της επιχείρησης. Στη ζωή του και κατά τη διάρκεια της καριέρας του θα εργασθεί πολύ σκληρά και υπό εξαιρετικά δύσκολες για την εποχή συνθήκες, εντρυφώντας σε όλα τα επίπεδα της παραγωγικής διαδικασίας και λειτουργικής τεχνογνωσίας του αντικειμένου. Το 2007  έχοντας αναμφισβήτητα πλέον την απόλυτη γνώση της δραστηριότητας τόσο σε ελληνικό όσο και διεθνές επίπεδο αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή, εξελίσσοντας την οικογενειακή επιχείρηση σε μια εκ των πλέον αναγνωρίσιμων διεθνών εταιριών και προσελκύει το ενδιαφέρον κορυφαίων πολυεθνικών ομίλων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

facilities(large)Είχε όραμα και θέληση να καταφέρει πολλά. Σε λιγότερο από 5 χρόνια έχοντας αναλάβει τα ηνία από πολύ νεαρή ηλικία, κατόρθωσε να μεγαλώσει τα μεγέθη και τους δείκτες της εταιρίας, βγαίνοντας από τον προγενέστερο λήθαργό και τις ζημιογόνες χρήσεις, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει σήμερα διψήφια ποσοστά ανάπτυξης και κερδοφορίας και η ASTIR έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές βιομηχανίες της πατρίδας μας. Το όνειρό του να εκτοξεύσει την εταιρεία ψηλά δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα. Με τις καταλυτικές προσωπικές του παρεμβάσεις στο οργανωτικό επίπεδο, στον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, στην πλήρη αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και με μια καλά σχεδιασμένη εξωστρεφή εμπορική στρατηγική, έχει να επιδείξει σήμερα ένα από τα πλέον αποτελεσματικά, εργονομικά και αυτοματοποιημένα εργοστάσια παγκοσμίως, καταφέρνοντας σε δεύτερο στάδιο τη γενικότερη εμπορική ανάπτυξη.

Βασίζεται στους συνεργάτες του και στην οικογένειά του η οποία στέκεται στο πλευρό του ενώ ο ίδιος συνεπικουρείται ειδικά ως προς τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και στρατηγική από το μέλος του ΔΣ της ASTIR και οικογενειακό φίλο κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο. Επίσης,  οι προσπάθειες των συνεργατών του από όλα τα τμήματα της επιχείρησης έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στις νέες προοπτικές .

Χόμπι του είναι τα Μαθηματικά, η Γεωγραφία, η Τεχνολογία, η Μουσική, ο  Αθλητισμός . Γλ.: Αγγλικά, Γαλλικά

E-Mail: steliosv@vitogiannis.gr  –  Ιστοσελίδα: www.vitogiannis.gr