Στεφανίδης Ανδρέας

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών-Πειραιώς και Περιχώρων.

Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ανάπτυξης και Καινοτομίας, Γενικός Γραμματέας του Εκπαιδευτικού Συνδέσμου Αθηνών “Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ”, μέλος του de la maison de L’ Europe “Byron”.

Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο State University of New York at New Paltz, Accounting & Economics.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα διδάσκοντας Διοικητική Λογιστική και Χρηματοοικονομικά στο “New York College of Athens”, όπου δίδαξε μέχρι το 2009. Δίδαξε επίσης στο University of New York Tirana στην Αλβανία για 4 έτη. Από το 2004 έως σήμερα διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής στο State University of New York at New Paltz τα μαθήματα Managerial Accounting, Cost Accounting & Business Desicion Support Systems. Το 2001 ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση με την επωνυμία “HELMAC” με κύρια δραστηριότητα την παροχή εκπαιδευτικών σεμιναρίων στη Διοικητική Λογιστική. Παράλληλα είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών – Πειραιώς και Περιχώρων, από το 2001. Ο ΕΣΥΝΕ έχει ως στόχο την ενίσχυση και προβολή της νεανικής επιχειρηματικότητας, με την διοργάνωση ημερίδων και ενημερωτικών εκδηλώσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στόχος είναι η υποστήριξη της εξωστρέφειας και δικτύωσης των Ελλήνων νέων επιχειρηματιών, η μεταφορά καλών πρακτικών από και προς την Ευρώπη αλλά και η δημιουργία συγκεκριμένων θεσμικών παρεμβάσεων για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Από το 2007 είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με την επωνυμία “ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ” που ασχολείται με την έρευνα και εκπαίδευση σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Έφερε στην Ελλάδα από το 2008 τον θεσμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, της οποίας Οικοδεσπότης φορέας είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών. Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ανάπτυξης και Καινοτομίας, Γενικός Γραμματέας του Εκπαιδευτικού Συνδέσμου Αθηνών “Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ”, μέλος του de la maison de L’ Europe “Byron”