Ψωμάς Νικόλαος

Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας “ΜΟΚΚΑ”

GR0700431_PSOMAS_NIKOLAOS_TRUE Ο παππούς του Αποστολίδης Δημήτριος ήταν ο ιδρυτής της Ελληνικής εταιρείας καφέδων “BRAVO”

Το 1992 αποφοίτησε από τo Δημόσιο σχολείο Παλαιού Ψυχικού. Αποφοίτησε το 1996 από το University of Westminster (Μηχανικός παραγωγής) κατέχοντας “Bachelor of Science στο Industrial Systems and Business Management”

Είναι ιδιαίτερα περήφανος που συνεχίζει μια ιστορία τεσσάρων γενεών και που

αντιπροσωπεύει ενα πολύ σημαντικό μέρος της Ελληνικής ιστορίας του καφέ. Εγγονός του Δημητρίου Αποστολίδη, ιδρυτή της Ελληνικής εταιρείας καφέδων “BRAVO”. Γιός του Αντωνίου Ψωμά, ιδιοκτήτη του “Brazilian Coffee Stores” στην οδό Βουκουρεστίου, το πρώτο καφέ που σέρβιρε espresso στην Ελλάδα.

Παππούς και πατέρας τον μύησαν στα μυστικά του καφέ. Απο παιδί μεγάλωσε στο καφεκοπτείο με το άρωμα του καφέ να πλημυρίζει την καρδιά και ψυχή του. Μαζί με τον παππού του ξεκίνησαν τον σχεδιασμό του πρώτου αυτοματοποιημένου καφεκοπτείου στην Ελλάδα και ίσως του κόσμου. Ταξίδεψε στην Βραζιλία εικοσιτεσσάρων ετών απ’ όπου εισήγαγε, για πρώτη φορά στην χώρα πιστοποιημένο καφέ speciality. Επίσης εξειδικεύεται στο καβούρντισμα όλων των ποικιλιών καφέ και στην γευσιγνωσία. Η έδρα της εταιρείας “ΜΟΚΚΑ” βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο στην οδό Αθηνάς 44, όπου η ιστορία συνεχίζεται –

Είναι εκπαιδευτής σε θέματα επεξεργασίας και παρασκευής καφέ (SCAE Authorised Trainer). Η εταιρία διακρίθηκε ως η πρώτη που ασχολήθηκε με το speciality coffee. Ο καφές της ΜΟΚΚΑ έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους διαγωνισμούς καφέ

Σαν γευσιγνώστης είναι ο πρώτος και μοναδικός του International Jury του “Cup of Excellence” με τρείς συμμετοχές σε διαγωνισμούς τα έτη 2000, 2005, 2008. Το 2005 κατέκτησε την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γευσιγνωσίας. Η εταιρεία διακρίθηκε ώς η πρώτη που ασχολήθηκε με το speciality coffee και εισαγωγή ποικιλίας “cup of excellence”. Aπο το έτος 2010 είναι SCAE National Coordinator ενώ το 2011 και το 2012 του απονεμήθει το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο (Best Coffee Nation), ως Αρχηγός της Eλληνικής αποστολής στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας και στη Σεούλ της Νότιας Κορέας αντίστοιχα .