Ηλίας Βόγγελης

 Οικονομολόγος – Διευθύνων Σύμβουλος στην SOLIDUS SECURITIES Α.Ε.Π.Ε.Υ.
Συμβάλλοντας ενεργά στην εξέλιξη!

GR0900120_VOGGELIS_ILIAS_TRUEΓεννήθηκε στην Αθήνα, το 1965. Έλκει την καταγωγή του από τη Θήβα και την Κω. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά θέματα χρηματοοικονομικών και διεθνούς οικονομίας. Έχει ταλέντο στη διοίκηση και διαπρέπει ως οικονομολόγος και Διευθύνων Σύμβουλος. : Συνέβαλε ενεργά στην εξέλιξη της εταιρείας όπου εργάζεται και είναι και μέτοχος. Το 2007 ορίστηκε PRINCIPAL DELEGATE της εταιρείας για τον Οργανισμό ICMA (INTERNATIONAL CAPITAL MARKETS ASSOCIATION). Η εταιρεία εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη ιδιωτική χρηματιστηριακή για ιδιώτες επενδυτές.

Μεγάλωσε στον Καναδά και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 1ο Λύκειο Αργυρούπολης (1983). Ακολούθησαν σπουδές Οικονομικών στην πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. όπου το 1988 πήρε πτυχίο. Ακολούθησε μεταπτυχιακό Οικονομικών στο Concordia University του Μόντρεαλ στον Καναδά από το 1989 έως το 1990. Κατόπιν πραγματοποίησε τη διδακτορική διατριβή του στο ίδιο Πανεπιστήμιο από1990 έως 1995, με θέμα: “Η Δυναμική σχέση του εμπορικού ισοζυγίου και των όρων εμπορίου: Μια ανάλυση στο πεδίο συχνοτήτων”. Εξειδικεύτηκε στην εφαρμοσμένη Οικονομετρία, τα Χρηματοοικονομικά και τα διεθνή Οικονομικά. Κατά την φοιτητική του ζωή απέσπασε διακρίσεις μέσω υποτροφιών.

pixaria.thumbnailΗ καριέρα του έχει σταθμούς σημαντικούς και ανοδικούς και ξεκίνησε από την Τράπεζα Κύπρου. Το 1995 – 1996 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του στην Πολεμική Αεροπορία. Μετά εργάστηκε ως Credit Analyst στο Τμήμα Corporate Banking της Τράπεζας Κύπρου (1996 – 1998). Έπειτα μεταπήδησε στην CONFINE HELLAS, όπου διετέλεσε πρόεδρος Δ.Σ. και είχε ως κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη, οργάνωση και διοίκηση του τμήματος ανάλυσης για την ελληνική και τις ξένες κεφαλαιαγορές. Εκεί σχεδίασε, δημιούργησε και επόπτευσε την λειτουργία δύο B.M.F. (Α/Κ) της εταιρείας, τα Confine International Opportunities και CFS.

Τον Οκτώβριο του 1999 παραιτήθηκε για να συμμετάσχει στο ιδρυτικό σχήμα της SOLIDUS SECURITIES. Η εταιρεία αδειοδοτήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο τέλος του 1999 και ξεκίνησε την λειτουργία της τον Φεβρουάριο του 2000. Από το ξεκίνημα της λειτουργίας της κατείχε την θέση του Γενικού Διευθυντή και ήταν υπεύθυνος για όλα τα οργανωτικά και διοικητικά θέματα της εταιρείας καθώς και την επικοινωνία με τις εποπτικές αρχές. Από τον Αύγουστο του 2000 ήταν ο χρηματιστηριακός εκπρόσωπος της εταιρείας και έχει υπάρξει το πιστοποιημένο στέλεχος της εταιρείας και Διευθυντής του τμήματος διαχείρισης. Επίσης, υπήρξε υπεύθυνος για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με οίκους του εξωτερικού, με Α.Ε.Ε.Δ. και συνδεδεμένους αντιπροσώπους. Το Νοέμβριο του 2011 έγινε αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και σήμερα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Σε όλη αυτήν την πορεία η εταιρεία εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη ιδιωτική χρηματιστηριακή για ιδιώτες επενδυτές. Καλύπτει όλη την γκάμα των επενδυτικών προϊόντων και αγορών. Στόχος της εταιρείας είναι οι πελάτες της από το σπίτι τους με ένα υπολογιστή να έχουν πρόσβαση σε όλα τα Reports που παράγει η εταιρεία, μέσω webinar να παρακολουθούν αναλύσεις για τις αγορές και να εκφράζουν τις απορίες τους. Να μπορούν με δικούς τους κωδικούς να εκτελούν συναλλαγές σε όλες τις αγορές του κόσμου και σε όλα τα προϊόντα.

07_VOGGELIS_010-960x639Ιδιαίτερο επίτευγμα αποτελεί για εκείνον ότι συνέβαλε ενεργά στην εξέλιξη της εταιρείας. Το 2007 ορίστηκε PRINCIPAL DELEGATE της εταιρείας για τον Οργανισμό ICMA (INTERNATIONAL CAPITAL MARKETS ASSOCIATION). Είναι μέτοχος της SOLIDUS SECURITIES ΑΕΠΕΥ και της SOLIDUS SECURITIES CYPRUS CIF Ltd.

Διακρίθηκε και ξεχώρισε λόγω της έφεσης που έδειξε από νεαρή ηλικία στα γράμματα. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έλαβε τις εξής υποτροφίες: Concordia University External Grant Holders Doctoral Scholarship (1993), Concordia University Graduate Fellowship (1993), Fonds pour la formation de chercheurs et l`aide a la recherche (Quebec Government Scholarship, 1992 – 1993), Hellenic Scholarships Foundation (1991). Χόμπι του είναι η μουσική και το διάβασμα.

Γλ: Αγγλικά – E-Mail: ivoggelis@solidus.gr – Ιστοσελίδα: www.solidus.gr